No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Neuveriteľné. Stačí prísť, vybrať si a ste majiteľom umeleckého diela. To všetko zdarma

14. októbra 2016 |  | |

Free Art Friday Rimavská SobotaJedinečný projekt Free Art Friday Rimavská Sobota, vyvrcholí už dnes, 14. októbra o 18.00 hod., vernisážou umeleckých diel. V Dome kultúry (vchod od Kauflandu) si môžete prísť vybrať jedno z viac než 60-tich diel, ktoré do tejto akcie venovalo 25 profesionálnych i neprofesionálnych umelcov a remeselníkov. Vernisáž bude ukončená slávnostným odovzdaním diel svojím novým majiteľom. „Nájdete tu veľmi hodnotné diela, fotografie, maľby, grafiky, šperky i ručné práce, všetko v originálnom prevedení“ uviedla organizátorka a autorka projektu Eva Talianová.

Úžasný profit z Free Art Friyday majú aj jej návštevníci. Môžu si bezplatne zobrať domov jedno z vystavených umeleckých diel, osobne sa stretnúť s prítomnými umelcami, porozprávať sa s nimi, či spoločne vyfotografovať.
Podľa Talianovej, je to skvelá myšlienka, ktorá dáva priestor akokoľvek tvoriacim ľuďom žijúcim alebo pochádzajúcim z nášho mesta, aby prezentovali svoju tvorbu a dostali sa do povedomia verejnosti. Úžasný profit z Free Art Friyday majú aj jej návštevníci. Môžu si bezplatne zobrať domov jedno z vystavených umeleckých diel, osobne sa stretnúť s prítomnými umelcami, porozprávať sa s nimi, či spoločne vyfotografovať. „Prostredníctvom zdieľania týchto fotografií na sociálnych sieťach sa tak o rimavskosobotských autoroch a ich tvorbe môžu dozvedieť ďalší ľudia zo širšieho okolia, možno aj z celého sveta.“ vymenúva ďalšie a ďalšie pozitíva tohto podujatia Talianová.
Pôvodná myšlienka vznikla v Anglicku, kde sa na sociálnej sieti Flicker vytvorila skupina fotografií umeleckých diel, ktoré ich autori zanechali na verejnom priestranstve. Umelci, ktorí sa výtvarnej tvorbe venujú roky či len pár dní, ponúkli svoje diela: kresby, maľby, sochy, fotografie, grafiky, šperky a pod. v rámci danej akcie okoloidúcim návštevníkom. Tí, si jedno z diel, ktoré sa im zapáčilo, mohli bezplatne odniesť domov.
Free Art Friday Rimavská Sobota ako prvá prináša túto jedinečnú akciu na Slovensko. Vďaka aktívnym ľuďom a podpore v mikrograntovej schéme občianskeho združenia Naša Sobota tak budeme nasledovať Londýn, Miami, New York či Prahu.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross