No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Jarné upratovanie: Ide to aj bez škodlivej chémie, vyskúšajte nový rozmer prírodného čistenia + SÚŤAŽ

Recyklujeme, kompostujeme, triedime už aj bio odpad, používame textilné tašky a sieťky na ovocie, nahrádzame plasty. Čo tak nahradiť aj chemické čistiace prostriedky v domácnosti? Ak chcete chrániť životné prostredie a najmä svoje zdravie, neodmysliteľnou súčasťou vašich návykov by malo byť aj zdravšie upratovanie. To jarné už čaká na každú domácnosť, dať ju „do pucu“ môžete aj bez chémie.

Chemikálie, ktoré obsahujú čistiace prostriedky, negatívne pôsobia na naše pľúca a celkové zdravie. Zložky čistiacich prostriedkov často ostávajú na čistenom povrchu, ako je napríklad sprchový kút alebo záchodová misa. Takisto môžu ostať na umytých predmetoch, ako sú napríklad riady alebo hračky a veľmi často ostávajú súčasťou vypraných textílií, ako je oblečenie. Čistiace prostriedky, ktoré často obsahujú neurotoxíny, látky narušujúce rovnováhu a potenciálne karcinogény, takisto dýchame alebo vstrebávame cez kožu pri ich používaní.


Prečítajte si tiež: Lekáreň Západ je prvou eco-friendly lekárňou v Rimavskej Sobote


Vyskúšajte nový rozmer prírodného čistenia

Pri výrobe konvenčných čistiacich prostriedkov sa používa mnoho škodlivých a potenciálne nebezpečných chemikálií. Čistiace prostriedky však nemôžeme z upratovanie len tak vynechať. Agresívne čističe však môžeme nahradiť ich prírodnejšou, no rovnako účinnou náhradou. Napríklad v Lekárni Západ a v Lekárni na námestí je dostať celý rad eko značiek, vďaka ktorým bude vaša domácnosť čistá, voňavá a zároveň ekologická.

Čistota vonia prirodzene.

Pár dôvodov, prečo siahnuť po eko drogérii

  • Chránite tým našu planétu
  • Chránite svoje zdravie
  • Bielizeň praná v eko pracích prípravkoch s eko avivážou vydrží dlhšie a zachová si žiarivejšie farby
  • Eko pracie a čistiace prostriedky sú vhodné aj pre citlivú pokožku
  • Inšpirujete k ochrane životného prostredia aj svoje deti
  • Je vhodná aj pre alergikov
  • Nie je testovaná na zvieratách
  • Funguje rovnako dobre ako bežná drogéria

CHISTEE – účinné, prírodné, univerzálne

Jednotlivé zložky prostriedkov na čistenie, umývanie a pranie často predstavujú značnú záťaž pre zdravie aj životné prostredie. Produkty CHISTEE sú 100 percent prírodné a 100 percent rozložiteľné. Nezaťažujú vodu, pôdu ani váš životný priestor. Rastlinné oleje a prírodné zložky produktov sa vo voľnej prírode rozkladajú pri teplote od 2 stupňov Celzia. Najväčší vplyv na rozklad má množstvo vody, slnečného žiarenia a CO2.

Eko drogériu Chistee nájdete v Lekárni Západ.

Produkty CHISTEE účinne odstraňujú mastnotu, nečistoty a mikroorganizmy z rôznych typov materiálov, čo ich predurčuje na širokú škálu použitia. Čistiť, upratovať a prať môžete s CHISTEE prakticky čokoľvek. S jedným čistiacim prostriedkom tak ľahko pokryjete čistiace potreby vašej domácnosti, kancelárie alebo prevádzky.

Môžete ich požiť na nerezový povrch, drezy, umývadlá, toalety, vodovodné batérie, drevo, mosadz, meď, rôzne látky a textílie, vlnu, hodváb, koberce, sedačky, čalúnený nábytok, umelú hmota, sklo, obrazovky, kachličky, mramor, keramiku, matrace, parkety, drevené podlahy, linoleum, kameň, špeciálne druhy podláh, gumu, do pračky, na tepovanie, strojové čistenie, čistenie parou, do umývačky riadov či na umývanie hračiek alebo ovocia a zeleniny.

Na všetky tieto povrchy vám postačí čistiaci prostriedok s názvom Universal s vôňou levandule, mäty alebo citrusov.


Prečítajte si tiež: Testovaním sa nezisťuje len covid. Toto vám môže predĺžiť život o niekoľko rokov


Tierra Verde: česko-slovenský výrobca eko drogérie a eko kozmetiky

Eko drogériu Tierra Verde nájdete v Lekárni Západ aj v Lekárni na námestí.

Čistiace prostriedky v eko kvalite, ktoré sú šetrné nielen k vašej pokožke, ale aj k životnému prostrediu, oceníte počas celého roka. V Lekárni na námestí a Lekárni Západ majú vo svojej bio zóne aj výrobky od Tierra Verde, ktoré spĺňajú všetky atribúty true eco.

Univerzálny čistiť, wc čistič, čistič skiel a okien, odstraňovač vodného kameňa, dezinfekčný prostriedok, pracie prostriedky pre citlivú pokožku, aviváž či prací prášok na bielu bielizeň, ale aj mydlo či osviežovač vzduchu, gély na umývanie riadu, gély a leštiace prípravky na umývanie riadu... Rad tejto eko drogérie je naozaj široký a nájdete v ňom náhradu za každý bežný čistiaci prostriedok.

Inovatívny produkt Umývanie v kocke je na použitie v celej domácnosti. Účinne čistí bežne zašpinený riad, šetrne umýva povrchy (nerez, keramika, lamino, drevo a sklo) a perie jemnú bielizeň. Pri práci s ním vás bude sprevádzať svieža citrusová vôňa bio esenciálneho oleja z vavrínu kubébového.

Ak si chcete túto drogériu najskôr len odskúšať, odporúčame štartovací balíček. Nájdete v ňom desať produktov, vďaka ktorým vyperiete bielu aj farebnú bielizeň, zbavíte ju škvŕn, šetrne umyjete riad a vyčistíte celú vašu domácnosť.

Ekologické pranie

Bežne dostupné prevoňané pracie gély sú zväčša plné dráždivých látok ako syntetické tenzidy, umelé farbivá, konzervanty a parfémy, optické zjasňovače či chemické bielidlá. Tie po opraní z bielizne nezmiznú a cez pokožku sa dostávajú do nášho organizmu, môžu ju dráždiť a spôsobovať jej precitlivenosť alebo alergie. Preto sú nielen pre alergikov vhodné ekologické pracie prostriedky. Aj bez zbytočnej chémie dokážu oblečenie vyčistiť a zanechať ho voňavé.

V Lekárni Západ a Lekárni na námestí nájdete celý rad ekologických prostriedkov na pranie od značky Tierra Verde. Na odstránenie škvŕn pred samotným praním je skvelé žlčové mydlo. Pri praní môžete použiť jeden z pracích gélov z ich širokej ponuky na bielu i farebnú bielizeň – s pomarančovou silicou, s levanduľovou silicou, na športové oblečenie či na vlnu.

Zdroj: Tierra Verde

Ak chcete, aby si vaše oblečenie zachovalo belosť a zároveň aj kvalitu, stavte na bieliaci prášok a odstraňovač škvŕn na báze kyslíka Puer. Je výborný aj na namáčanie a odstraňovanie škvŕn z farebnej bielizne. Nahradí aj agresívne prípravky na čistenie odtokov drezov, vaní, spŕch, umývadiel a toaliet.

Zdroj: Tierra Verde

Ďalším tipom na eko pranie je aviváž Tierra Verde bez syntetických farbív a parfumov, s jemnou vôňou prírodnej levanduľovej silice. Odstráni statickú elektrinu zo syntetického textilu. Bielizeň bude príjemnejšia na dotyk a nebude sa na vás „lepiť“.

V bio zóne Lekárne Západ a Lekárne na námestí nájdete aj špeciálne produkty, ktoré sú vyvinuté na citlivú pokožku a alergikov. Všetky tieto produkty majú antibakteriálne a dezinfekčné účinky ako bežné čistiace prostriedky. Vyskúšajte na začiatok aspoň niektoré a zbavte vašu domácnosť toxických látok, ktoré škodia vášmu zdraviu.

Lekáreň Západ nájdete na adrese Ul. Dr. V. Clementisa 4754 v R. Sobote, otvorená je počas pracovných dní od 9:00 do 17:00 hod. Lekáreň na námestí nájdete na adrese Hlavné námestie 24/4 a je otvorená počas pracovných dní od 8:00 do 16:00 hod.

Lekáreň Západ môžete kontaktovať v prípade potreby telefonicky na čísle 0905 230 048.
Lekáreň na námestí môžete kontaktovať v prípade potreby telefonicky na čísle 0911 222 396.

Súťaž o zaujímavé ceny

Lekáreň Západ a Lekáreň na námestí môžete sledovať aj na ich spoločnom profile na sociálnej sieti Facebook, kde vám prinášajú novinky z dostupnej ponuky alebo rôzne tipy pre zdravší život. Aktuálne na ich profile prebieha aj súťaž o zaujímavé ceny.

Lekáreň Západ a aj Lekáreň na námestí nájdete aj na Instagrame.

PR článok
Pri PR a sponzorovaných článkoch redakcia štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross