No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Betlehemské svetlo v sobotu dorazí aj do Jesenského, Čížu a Tornale

14. decembra 2022 | | | |  | 
Foto: ZSSK

JESENSKÉ/ČÍŽ/TORNAĽA - Betlehemské svetlo tento rok rozžiari viac ako 300 železničných staníc a zastávok na Slovensku, pričom neobíde ani náš región. Skauti po dvojročnom symbolickom prenášaní svetla roznesú tento symbol nádeje vo vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

„Aj tento rok je nám cťou byť súčasťou betlehemského svetla. Symbol nádeje, pokoja, mieru a lásky sa aj prostredníctvom našich vlakov roznesie do miest a obcí po celom Slovensku, a to už 33. rok po sebe,“ povedal Roman Koreň, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

Článok pokračuje pod reklamou.


Plamienok na Slovensko dorazil 10. decembra, slovenskí skauti ho roznesú už túto sobotu (17. 12.). Prvé vlakové spojenia, ktoré odštartujú betlehemskú štafetu, vyrazia z Bratislavy už skoro ráno. Poslednou zastávkou bude Bardejov, najvýchodnejšou železničnou stanicou bude Stakčín.

Svetlo od západu po východ a od severu po juh krajiny rozvezie 23 vlakov. U nás to bude rýchlik R 917 Gemeran, ktorý sa zastaví v Lučenci (17. 12. o 12:12 hod.), vo Fiľakove (zastávka o 12:29 hod.), v Jesenskom (12:53 hod.), Číži (13:07 hod.) a Tornali (13:22 hod.). Mapu so všetkými zastávkami nájdete NA TOMTO ODKAZE.

Betlehemské svetlo sa pomocou skautov dostane aj do obcí bez vlakového spojenia, do nemocníc, azylových domov alebo domovov sociálnej a opatrovateľskej starostlivosti. Budú ho rozdávať veriacim na predvianočných svätých omšiach, bohoslužbách a pobožnostiach, doručia ho aj na pomyselnú strechu Slovenska - Lomnický štít. Aj vďaka skautom svetlo putuje cez celé Poľsko a pobaltské krajiny na sever a východ Európy.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross