No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Poslanci trvajú na svojom: V záverečnom účte má byť aj odmena za konateľstvo v Stefe

z rokovania mestského zastupiteľstvaDiskusia medzi rimavskosobotskými poslancami a primátorom sa k záveru včerajšieho rokovania opäť vyostrila. Pri prejednávaní záverečného účtu mesta za rok 2013 sa poslanec Dušan Hlinka zaujímal o sponzorskú zmluvu so Stefe a chcel vedieť, či bola v príjmoch mesta zahrnutá aj odmena za konateľstvo v spoločnosti. Ako povedal, on takéto príjmy v predložených materiáloch nenašiel. Pre podozrenie z porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku podal vlani poslanec Hlinka trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Polícia začala trestné stíhanie.

Primátor Jozef Šimko včera poslancovi odpovedal, že v tejto súvislosti bude vypočutých približne 250 občanov Rimavskej Soboty. Podľa jeho slov by malo ísť o členov športových klubov či kultúrnych a záujmových združení, ktorým boli peniaze od Stefe rozdelené. „Z tohto bude figa borová. Z tohto mráčika nezaprší,“ povedal primátor na margo trestného oznámenia a zdôraznil, že má zdokladované všetko do centa. „Vyčkajme si na vyšetrovanie,“ dodal.

Vedúca ekonomického odboru na mestskom úrade Karina Kochanová pred poslancami uviedla, že o existencii zmluvy sa dozvedeli v decembri minulého roka. Peniaze od Stefe boli podľa jej slov účtované ako mylná platba. „Takže sú dodnes na účte mesta,“ skonštatoval poslanec Dušan Hlinka, na čo mu primátor odpovedal, že jeho myslenie je choré. Aj poslanec Ivan Hazucha však chcel vedieť, či nemali byť peniaze vrátené, keďže išlo o„mylnú platbu“. Ako spomenul, primátora nikto neobvinil, že si peniaze strčil do vrecka, žiadajú len vysvetlenie.

Primátor zopakoval, že podpísal sponzorskú zmluvu, podľa ktorej malo Stefe poskytovať 650 eur mesačne, peniaze boli rozdelené krúžkom, klubom, dôchodcom a podobne. „Už sa ukľudnite. Poslanec Hlinka podal trestné oznámenie, keď tak budem trestne stíhaný. Ale nebudem,“ skonštatoval primátor a opäť pripomenul, aby poslanci nechali celú vec na orgány činné v trestnom konaní. Poslanca Hlinku odkázal s ďalšími otázkami na vyšetrovateľa.

Záverečný účet napokon poslanci schválili s výhradami. Uzniesli sa, že trvajú na zahrnutí príjmov zo Stefe, vedúca ekonomického odboru má zároveň zabezpečiť stanovisko audítora, ako sa v takýchto prípadoch postupuje.

Záverečný účet a výročná správa mesta za rok 2013 bola posledný bodom, ktorý včera poslanci stihli prerokovať. Zasadnutie bude pokračovať v stredu, 2. júla, o deviatej ráno. Na programe je návrh rozpočtu aj správy z kontrol hlavného kontrolóra. Ten preklepol príjmy a výdavky za parkovanie v meste, vývoz tuhého komunálneho odpadu, výstavbu infraštruktúry na Sobôtke aj výstavbu mestského bazéna na Kurinci.

Zdroj: Rimava.sk

Súvisiace články:

Poslanci chcú naďalej vedieť, či je odmena zo STEFE v príjmoch mesta. Prelomili veto primátora
R. SOBOTA: Mesto stále nemá rozpočet, poslanci vytýkali nereálne príjmy aj primátorovu odmenu zo Stefe
Na základe trestného oznámenia poslanca bolo začaté trestné stíhanie pre zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku
Poslanci chcú vedieť, ako sa nakladá s odmenou za konateľstvo v Stefe. Hlinka podal trestné oznámenie


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross