No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Čestné občianstvo mesta Rim. Sobota bude udelené Helene Husárovej

21. marca 2023 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Na dnešnom zasadnutí mestského zastupiteľstva (21. marca) v Rimavskej Sobote poslanci rokovali aj o udelení Čestného občianstva mesta Rimavská Sobota pre Helenu Husárovú za jej výnimočný prínos v oblasti školstva, sociálnych vecí, kultúre a rovnako aj v iných.

Informácie o jej aktivitách a prínose pre mesto si prečítate v tomto článku.

"I napriek tomu, že pani Helena Husárová nie je občiankou nášho mesta, sa aktívne od roku 1994 zapája do rozvoja mesta, organizuje vyššie uvedené aktivity, ako aj kultúrno-spoločenské podujatia (MDŽ, Deň matiek, Úcta k starším), vykonáva smútočné obrady, čím sa aktívne zapája do akcií organizovaných ZPOZ, a preto jej navrhujeme udelenie ceny Čestný občan mesta Rimavská Sobota," predniesla na MsZ vedúca odboru vnútorných vecí na Mestskom úrade Zuzana Zsírosová

Článok pokračuje pod reklamou


Pani Helena Husárová.

Slovo k tomuto bodu si zobral iba primátor mesta Jozef Šimko, ktorý Helenu Husárovú na udelenie Čestného občana Rimavskej Soboty nominoval.

„Pani Husárovú poznám už 35 rokov. Je to čestná a svedomitá žena, dovolím si povedať, že si plní povinnosti oveľa viac, ako niektorí naši občania. Stará sa o chudobných ľudí, rozdáva deky, potraviny. Dovolím si povedať, že robí veľa pre naše mesto.“

Hlasovanie za udelenie Čestného občianstva Rimavskej Soboty prebiehalo verejne. Prítomní poslanci sa zhodli jednohlasne, a tak osemnástimi hlasmi súhlasili na udelení Čestného občianstva Rimavskej Soboty pre Helenu Husárovú. Oficiálne jej bude udelené na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva 5. mája, ktoré bude súčasťou Dní mesta.

Jednou z tém poslancov bolo aj udeľovanie Ceny mesta Rimavská Sobota. O výsledkoch hlasovania si môžete viac prečítať v tomto článku.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross