No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Festival FRAJ sa začína už tento piatok. Pozrite si kompletný program + SÚŤAŽ

25. júla 2022 | |  | 

Rimavská Sobota – Festival FRAJ prinesie do nášho mesta kvalitnú a rôznorodú kultúru už po štvrtýkrát. Cieľom tohto podujatia je nielen oživiť kultúrne dianie v Rimavskej Sobote, ale aj zlepšiť obraz mesta v očiach ľudí z celého Slovenska.

Organizátori festivalu si pre vás opäť pripravili bohatý program. Poďme si ho prejsť bod po bode.

Článok pokračuje pod reklamou


Festival odštartuje výtvarným workshopom. Magdaléna Masárová a Jakub Cmarko prihlásených účastníkov prevedú procesom odlievania do sépiovej kosti. Nasledovať bude diskusia o predsudkoch voči Rómom, ktorú bude moderovať Michal Havran a prvý koncert festivalu odohrá vychádzajúca hviezda českej scény Amelie Siba.

Jednou z hlavných zmien oproti minulému roku je rozšírenie programu vizuálneho umenia. Zorientovať sa v početných výstavách, ktoré budú inštalované po celom priestore Čierneho orla, pomôže návštevníkom vernisáž pod vedením Natálie Šimonovej.

Po vernisáži je na programe ďalší koncert, predstaví sa elektronické trio Sam Handwich. Po ňom sa na festival po ročnej pauze vráti divadlo. Zoskupenie Divadlo Zrakáč vystúpi s hrou venujúcou sa úsmevným situáciám, s ktorými sa stretávajú ľudia so zrakovým znevýhodnením.

Po divadle sa už festival bude niesť v tanečnom duchu. Čierny orol roztancuje rom-popová kapela Lomnické čháve. Po nej prevezme taktovku mladý slovenský elektronický producent Bulp, ktorý svoj live act doplní aj o vizuálnu show. Komu tancovania nebude dosť, noc bude pokračovať DJ setom Soboťana Mira Čupku aka Bayside.

Sobotné ráno sa začne tradične programom pre deti. Aj ony budú mať svoj workshop odlievania do sépiovej kosti. Zároveň bude prebiehať diskusia Natálie Šimonovej a Ľubomíra Slovinského o výtvarnom umení. Detský program doplní čítaním pre deti známy spisovateľ Michal Hvorecký.

Michal Hvorecký odštartuje aj poobedný program, a to čítačkou a diskusiou so spisovateľkou Barborou Hrínovou. Následne návštevníkov prevedie po Gemeri Mišo Hudák, ktorý v cestovateľskom kine predstaví unikátne miesta nášho regiónu. Po kine odohrá prvý sobotný koncert pesničkár Zabiť Františka, ktorý sa vyznačuje osobitým clivým prejavom.

Audiovizuálnu zložku festivalu obstará aj známy filmový kritik Peter Konečný s prednáškou o výnimočných hudobných videoklipoch. Jedným z hlavných ťahákov festivalu bude improvizačná šou v podaní Silných rečí, v rámci ktorej sa predstavia známi komici, ako napríklad Ján Gordulič alebo Jakub Gulík.

Po improshow sa návštevníci môžu tešiť ešte na jedno divadlo – hru Objekt Ty od zoskupenia Uhol_92. Po divadle už dostanú priestor dvaja hudobní headlineri – trojnásobná kapela roka Puding pani Elvisovej a český producent Ventolin.

Festivalová afterparty sa bude niesť v znamení techna. Soboťanka Laura Plis si zahrá so známymi DJmi Mlady a Peal.

Kompletný program aj s časovým harmonogramom nájdete na webe festivalu www.fraj.sk.

SÚŤAŽ o lístky na FRAJ

V spolupráci s organizátormi festivalu FRAJ sme si pre vás pripravili súťaž o dva lístky, s ktorými sa dostanete na každé podujatie v rámci festivalu. Výhercov vyžrebujeme vo štvrtok 28. júla 2022 o 15:00.

Ako sa do súťaže zapojiť?

Súťaž prebieha na našom profile na sociálnej sieti Facebook. Vyhľadajte súťažný príspevok, dajte naň like a do komentárov označte niekoho, kto by na FRAJ mal ísť.

Všeobecné podmienky a pravidlá súťaží nájdete na tomto odkaze.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross