No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Divadlo Alterna predstavilo novú hru Hriešna kopa, súbor bájok Miroslava Kapka

2. júna 2022 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA - Divadlo Alterna, ktoré funguje pri Základnej umeleckej škole (ZUŠ) v Rimavskej Sobote predstavilo novú hru s názvom Hriešna kopa. Ide o súbor bájok autora Miroslava Kapka.

"Musím povedať, že herci sa postupne zlepšujú. Viac chápu tie bájky aj ich poučenia. Mám pocit, že väčšina hercov už prichádza na to, o čom chceme hrať," povedal o výkone hercov riaditeľ ZUŠ Marian Lacko.

Článok pokračuje pod reklamou


Aj keď ide o samostatné bájky, spolu dávajú význam spoločnosti, ktorej sme súčasťou. "Stávame sa ako keby hýbateľmi. Aj keď je nejaký protest, nedokážeme to sami ako jednotlivci. Ale keď si povieme, že ja tam nejdem, ich tam bude dosť, opäť preto nič neurobíme. Čiže hriešna kopa môže byť hriešna, ale aj hýbateľná," vysvetlil riaditeľ.

Autorom bájok je Miroslav Kapek. "On bol síce vo vysokej komunistickej funkcii, ale možno v tomto prípade to pomohlo, pretože bájky, ktoré kritizujú vtedajšiu spoločnosť, by nemohli vyjsť, ak by nebol v tej strane," dodal.

Článok pokračuje pod reklamou


Pre hercov to nebolo prvýkrát, kedy sa postavili pred publikum s touto inscenáciu. "My sme už vystupovali pred žiakmi Gymnázia Ivana Kraska v Rimavskej Sobote, ktorého študenti to mali v rámci predmetu umenie a kultúra," konkretizoval Lacko.

V piatok vystúpi divadlo na celoštátnom festivale Divadlo a deti v Rimavskej Sobote. "Ide o hru, ktorá je určená pre druhý stupeň základných škôl. Koncom júna budeme mať podujatie Divadelná noc, kde to budeme tiež hrať. Začiatkom júla by sme mali vystúpiť na nádvorí Knižnice Mateja Hrebendu," uzavrel Lacko.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross