No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Plesovú sezónu počas pandémie otvorí netradične Teriakovský bál

30. januára 2021 |  | | |

Plesovú sezónu tento rok otvorí netradične Teriakovský bál. Po jedenástich rokoch ale prichádza zmena, konať sa má online. Pravdepodobne bude jediný a v tejto sezóne počas pandémie aj posledný. Ako pre Rimava.sk uviedol Marian Hano, jeden z nadšencov v OZ Teriakovčan, organizátori robia všetko preto, aby bol bál zaujímavý a hostia sa cítili ako doma. Samotný bál by sa totiž mal vzhľadom na súčasné protiepidemiologické nariadenia konať u každého doma. "Pripravujeme aj tombolu, ktorú budeme žrebovať zo zaslaných fotografií. Pracujeme aj na prekvapeniach, ako sú videá či pozdravy. Tie budú pustené na bále, ako pozdrav pre zabávajúcich sa," priblížil Hano.

Článok pokračuje pod reklamou




Bál je naplánovaný na 13. februára o 20:00 hod. Do tanca bude hrať to, čo si doma pustíte. "Dúfame, že bude dobre, ako každý rok, veď zabávajúci sa ešte teraz oddychujú, vidno to na fotke z jedného dvora v Teriakovciach," dodal s úsmevom Hano. Zároveň skonštatoval, že je dosť smutné, že ľudia sú chorí a umierajú, ale kultúrny život sa jednoducho nedá zastaviť.

"Minulosť tvoríme, nemôže predsa ostať čierna diera v kronikách," uzavrel. Zaujímavosťou je, že v Teriakovciach reagujú na súčasnú situáciu. Minulý rok popri hlavnej ceste postavili gigantický vírus, vyzývali ľudí k zodpovednosti. Počas zákazu vychádzania zareagovali stvárnením postavičiek škriatkov, ktorí sa schovali pred covidom.

Zdroj: Rimava.sk, FOTO: Ladislav Hano


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross