No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Na Cenu mesta nominovali týchto päť osobností

Na Cenu mesta, ktorú každoročne odovzdávajú počas Dní mesta, sú známe nominácie osobností. Keďže oslavy prvej písomnej zmienky o Rimavskej Sobote boli preložené na neurčito, otázna je aj forma a čas ich odovzdania. Do stanoveného termínu ich mesto obdržalo päť. Samotnými návrhmi, ktoré na mesto prišli ešte pred začiatkom opatrení pred šírením koronavírusu, sa však budú zaoberať poslanci na najbližšom rokovaní. Informáciu pre Rimava.sk nedávno potvrdil prednosta mestského úradu Štefan Szántó. Podľa jeho slov aj napriek termínu, ktorý už uplynul, očakáva, že niektorí poslanci návrhy predložia aj priamo na zasadnutí.

Podľa materiálov predkladaných na rokovanie, 28. apríla, sú v návrhoch staronové aj nové mená osobností Rimavskej Soboty. Je medzi nimi riaditeľka Územného spolku Slovenského červeného kríža v R. Sobote Mária Majerčíková. Dvojicu ženských návrhov dopĺňa meno Ľubica Varjúová, dlhoročná účinkujúca v Zbore pre občianske záležitosti Človek - človeku, ktorá na mestskom úrade sprevádza obrady slávností.

Článok pokračuje pod reklamou



Už minulý rok nominovaný Igor Antal je viac známy športovej verejnosti, ako dlhoročný funkcionár vo viacboji všestrannosti či ako funkcionár Okresného zväzu telesnej kultúry. Na cenu mesta je nominovaný aj novinár Attila Hacsi, bývalý mestský a krajský poslanec či niekdajší šéfredaktor mestských novín Gömöri Hírlap. Päticu osobností uzatvára Ján Tóbisz, telocvikár na ZŠ M. Tompu, vedúci a tréner futbalistov, ktorý sa venoval aj ľudovému tancu.

Rokovanie poslancov MsZ sa má konať za zvýšených hygienických opatrení a bez prítomnosti verejnosti. Vlani sa dostali na stôl po termíne aj mená ďalších kandidátov na ocenenie. Poslanci ich zaradili do tajnej voľby, avšak v konečnom dôsledku potrebnú podporu nezískali.

V roku 2019 Cenu mesta získali dve osobnosti, Ondrej Trocha a Henrieta Hrinková. Návrhy na udelenie Ceny mesta mohli predkladať poslanci, primátor, komisie, obyvatelia mesta, občianske združenia, spolky, vedecké a umelecké inštitúcie pôsobiace v Rimavskej Sobote.

Koronavírus stopol májové Dni mesta, jedným z lákadiel mala byť Cimbal Brothers
Počas Dní mesta ocenili aj občanov R. Soboty

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross