No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rim. Sobota: Takéto podujatia nás čakajú v apríli

RIMAVSKÁ SOBOTA – Mestské kultúrne stredisko v Rimavskej Sobote si v mesiaci apríl pripravilo pestrú paletu kultúrnych podujatí.

Je si naozaj z čoho vyberať. Čakajú nás koncerty, divadlo, umenie a napríklad aj kvíz. V spolupráci s MsKS vám prinášame mesačný prehľad podujatí. Na niektoré si ešte stále môžete zakúpiť vstupenky, ktoré sú dostupné v TIC, alebo v niektorých prípadoch priamo na mieste.

Článok pokračuje pod reklamou


VEĽKONOČNÝ KONCERT: VOX HUMANA (MR)

11. apríla o 18:00 hod. v Rímskokatolíckom kostole Sv. Jána Krstiteľa

V rámci cyklu koncertov vážnej hudby Mestské kultúrne stredisko spolu s Kruhom priateľov vážnej hudby naplánovali koncert venovaný sviatku Veľkej noci, na ktorom bude maďarské trio VOX HUMANA prezentovať starú hudbu.

Účinkujú: Csaba Nagy/renesančná lutna, Sándor Szászvárosi/viola da gamba a Király Nóra/harfa a spev. Koncert vážnej hudby sa uskutoční v rámci 43. ročníka Hudobnej jari.

Vstupné: 5 eur a 3 eurá pre členov KPH. Predaj vstupeniek priamo na mieste.

KVÍZMAJSTER so Slavom Hlásnym

13. apríla o 18:00 hod. v bábkovej sále Domu kultúry

V apríli nevynecháme ani obľúbené zábavno-vedomostné podujatie KVÍZMAJSTER so Slavom. Slavo Hlásny si pre vás pripraví približne 60 otázok z najrôznejších oblastí života – hudba, showbiznis, šport, prírodné a spoločenské vedy a pod., pri ktorých sa výborne zabavíte a zaručene aj niečo nové dozviete.

Vstupné: 3 eurá priamo na mieste.

MARTA HAJNOVICS: POHYB

14. apríla o 17:00 hod. v Galérii GANEVIA v Dome kultúry

Slávnostne otvoria výstavu Marty Hajnovics: Pohyb v Galérii Ganevia. Vystavujúca výtvarníčka je rodáčkou z Rimavskej Soboty, tu žije a tvorí. Je členkou Spolku maďarských tvorivých umelcov na Slovensku a svojimi olejomaľbami sa predstavila už v rôznych mestách Slovenska a Maďarska, ale aj v Rakúsku, Francúzsku a Španielsku.

Kurátorkou výstavy bude Rita Balla design a umelecká analytička a na vernisáži vystúpi Marika Páko so svojimi žiakmi. Všetci milovníci výtvarného umenia si budú môcť výstavu prezrieť do 25. mája 2023, v pracovné dni od 8.00 do 16.00 hod. Jej organizátorom je OZ Oxymoron v spolupráci s MsKS. O podporu z verejných zdrojov žiadali na Fonde na podporu kultúry národnostných menšín.

LOKÁL #3

15. apríla o 18:00 hod. v bábkovej sále Domu kultúry

Sobota bude po tretíkrát patriť cyklu podujatí, ktorý dáva priestor umelcom z Rimavskej Soboty a okolia. Aprílové vydanie bude venované divadlu. S miestnymi divadelníkmi a ich podporovateľmi sa môžete stretnúť v priestoroch bábkovej sály Domu kultúry. Vstupné dobrovoľné.

Článok pokračuje pod reklamou


WORKSHOP: DIZAJN NA TEXTILENávraty ku koreňom 3

22. apríla od 9:00 do 12:00 hod. v Dome kultúry

Prvou z ôsmych tvorivých aktivít v rámci tretieho ročníka projektu NÁVRATY KU KOREŇOM bude v sobotu (22. 4.) Dizajn na textile. V čase od 9.00 – 12.00 hod. si účastníci v Dome kultúry vytvoria pomocou techniky linorytu a jeho odtlačkov svoj vlastný originálny dizajnový kúsok. Lektorstvo zastrešuje OZ PRIMÁT. Záujem o účasť je potrebné vopred ohlásiť. Aktivita je vhodná aj pre začiatočníkov.

Poplatok: 5 eur priamo na mieste. Projekt realizuje OZ Oxymoron v spolupráci s MsKS, z verejných zdrojov ho podporil Fond na podporu umenia. 

DAN BÁRTA & ILLUSTRATOSPHERE: NĚMÁ ÉRA TOUR

23. apríla o 19:00 hod. v divadelnej sále Domu kultúry

Nezameniteľný hlas s vynikajúcou technikou spevu, prvotriedni hudobníci a piesne vzlietajúce nad tuzemský štandard populárnej hudby... Dan Bárta & Illustratosphere okúzľuje poslucháčov skrz generácie i hudobné žánre už viac ako dvadsať rokov! Jedenásťnásobný držiteľ Ceny Anděl v kategóriách Spevák roku a Spevák štvrťstoročia zavíta do R. Soboty v nedeľu (23. 4.) o 19.00 hod. Vstupné: 25 eur. Predaj vstupeniek v TIC a online na www.kulturars.sk.

TROJUHOLNÍK SMÚTKU – Filmový klub

24. apríla o 19:00 hod. v bábkovej sále Domu kultúry

MsKS a Kino Orbis opäť otvorilo filmový klub, kde bude jeden pondelok v mesiaci ponúkať divákovi tie najväčšie filmové lahôdky. Štvrtý aprílový pondelok tak budeme môcť v bábkovej sále Domu kultúry uvidieť drámu a komédiu zároveň, s názvom TROJUHOLNÍK SMÚTKU. Celosvetová premiéra filmu bola 5. 5. 2022 na filmovom festivale v Cannes, kde film zožal 8-minútový potlesk v stoji a získal Zlatú palmu.

Vstupné: 5 eur, predaj vstupeniek v DK a na www.kulturars.sk 

TAMÁS FEKETE

25. apríla o 18:00 hod. v divadelnej sále Domu kultúry

V divadelnej sále DK privítame semifinalistu súťaže „Virtuózok“ z Nových Zámkov – TAMÁSA FEKETEHO. Klavírny recitál je ďalším z plánovaných koncertov vážnej hudby v rámci 43. ročníka Hudobnej jari.

Momentálne je doktorandom na VŠMU v Bratislave, vlani vydal svoje prvé CD. Aktuálne je veľmi žiadaným interpretom, koncertuje v rámci celého Slovenska i v zahraničí. V jeho podaní si vypočujeme skladby od J. S. Bacha, L. van Beethovena, F. Liszta, L. Janáčka i B. Bartóka.

Vstupné: 5 eur a 3 eurá pre členov KPH. Predaj vstupeniek priamo na mieste. Projekt z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia a Fond na podporu kultúry národnostných menšín.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross