No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tipy na víkend: Čakajú nás Dni mesta, slávnostný ceremoniál Mesta kultúry 2022, latino párty aj koncert vážnej hudby

17. júna 2022 |  | 

Pred nami je ďalší víkend, ktorý so sebou prinesie niekoľko kultúrnych podujatí. Už dnešný deň je nabitý koncertami a vystúpeniami. Kam sa vyberiete vy?

Deň mesta Revúca a slávnostný ceremoniál Mesta kultúry 2022

Program na Deň mesta Revúce je bohatý. Mesto kultúry 2022 si pre návštevníkov pripravilo niekoľko možností, ako v piatok stráviť voľný čas. Program bude pokračovať v sobotu, a to otváracím ceremoniálom Mesta kultúry 2022. Tešiť sa môžete na celodennú oslavu Revúcej, jej histórie, obyvateľov, osobností, ale hlavne pohľadom do budúcnosti. Podujatia sa budú konať na viacerých miestach: na Námestí pred Kohútom, v novej komunitnej obývačke na Námestí slobody, v Múzeu PSG aj v Litterre.

Článok pokračuje pod reklamou


DIVERTIMENTO MUSICALE 2022 v Rimavskej Sobote

V piatok a sobotu, 17. a 18. júna 2022, po piatich rokoch opäť zavítajú do nášho mesta najlepší neprofesionálni inštrumentalisti z celého Slovenska.

Jubilejného 30. ročníka celoštátnej súťaže Divertimento musicale sa zúčastní deväť hudobných telies. Program sa začne v piatok 17. júna o 14:30 hod. v divadelnej sále DK prvým súťažným koncertom, na ktorom sa predstaví šesť telies v kategórii inštrumentálne zoskupenia od tria po noneto. O 19:00 na nádvorí Čierneho orla na Hlavnom námestí bude nasledovať slávnostné otvorenie s koncertom hosťujúceho telesa Mucha Quartet. V sobotu 18. júna o 11:00 hod. bude podujatie pokračovať v divadelnej sále DK druhým súťažným koncertom troch orchestrov v kategórii inštrumentálne zoskupenia a orchestre nad 9 členov. Viac si prečítate na tomto odkaze.

Sobotná tvorivá dielňa s Petrou

O program pre deti sa v sobotu postará Petra Filipiaková v Mestskej galérii v Rimavskej Sobote.

Novohradský pedál 2022

V srdci Novohradu bude nedeľa 19. júna 2022 patriť MTB pretekom Novohradsky pedál. Preteky sú určené pre profesionálov ako aj hobby jazdcov. Tradične aj tento ročník ponúkne trať dlhú 25 kilometrov a pre zdatnejších cyklistov 50 kilometrov. Viac si prečítate na tomto odkaze.

Eusebio v Montegu

Už dnes večer (17. jún) si môžete v Montegu v Rimavskej Sobote užiť latino párty. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Kino Orbis v Rimavskej Sobote

Kino Orbis má tento víkend na programe niekoľko filmov. Pozrieť si môžete komédiu Keby radšej horelo alebo animovaný film Buzz Lightyear. Premietať sa bude aj pod holým nebom na rimavskosobotskom amfiteátri - naplánovaný je film Pán prsteňov: Dve veže.

Mucha Quartet

Všetkých milovníkov vážnej hudby Mestské kultúrne stredisko v Rim. Sobote pozýva na štvrtý koncert Hudobnej jari, koncert špičkového slovenského hudobného telesa, Muchovho kvarteta. Účinkujú: Juraj Tomka / prvé husle, Jozef Ostrolucký / druhé husle, Veronika Kubešová / viola a Pavol Mucha / violončelo. Koncert sa uskutoční v rámci celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky Divertimento musicale 2022 na Nádvorí Čierneho orla dňa 17. 6. 2022 o 19.00 hod. Vstup je voľný. Program nájdete na tomto odkaze.

Staré dámy, alebo komédia so slzami na krajíčku

Pre milovníkov divadla pripravilo Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove niekoľko divadelných predstavení, ktoré sa uskutočnia v letných a jesenných mesiacoch v rámci Medzinárodného divadelného festivalu. Séria divadelných predstavení je už tradičným podujatím Mestského kultúrneho strediska vo Fiľakove.

Prvým divadlom v rámci tohto festivalu bolo detské predstavenie Mestského divadla Trenčín, ktoré sa uskutočnilo 4. júna počas Mestského dňa detí. V júni je prichystané divadlo pre dospelých v podaní divadla Štúdia L+S a bude to komédia so slzami na krajíčku pod názvom Staré dámy. Divadelné predstavenie sa uskutoční 17. júna o 18.00 hod. v divadelnej sále Mestského kultúrneho strediska vo Fiľakove. Viac si prečítate na tomto odkaze.

ĎALŠIE SPRÁVY Z REGIÓNU


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross