No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Úspešný koncert rimavskosobotských rockových kapiel

8. mája 2009 | | |  | 

Rimavskosobotská  kapela Attermead, formácia Before the Zero day a Dj Sonki. To boli hviezdy rimavskosobotskej akcie pripravenej Mladežníckym parlamentom mesta Rimavská Sobota (MPRS). Mládežníkom sa organizačne večer vydaril. Svedčí o tom návštevnosť skvele pripraveného piatkového koncertu, ktorý v pôvodnej bábkovej sale Domu kultúry navštívilo 150 fanúšikov, čo je plná kapacita sály, v ktorej bolo naozaj horúco.

Večer začala formácia Attermead, o ktorej už Rimava.sk písala. Mladí chalani Michal Kohút (bicie), Ladislav Šári  (spev), Martin Hollý (gitara) a Peter Baláž (basgitara), ktorých vzorom je Metallica (počuť to aj na ich prejave) publikum rozohriali hneď. Bolo vidieť, že so spevákom Šárim niektorí fanúšikovia spievali spolu, čo znamená že kapela sa v meste počúva. Skupina, ktorá sa snaží o vlastnú tvorbu, svoj koncert zvládla za necelú hodinu aj s prídavkom. Attermead bude jednou z predkapiel koncertu Dni porozumenia 2009.

[flashvideo filename=http://www.rimava.sk/video/koncert_att-1.flv /]

Melodickejší Attermead vzápätí vystriedali tvrdší a agresívnejší metaloví Before the Zero day, s prvkami amerického punku. Alternatívni rockeri Koro (spev, gitara), Klamso (gitara), Radar (basa), Mimo (bicie), sálu dostali naozaj do rockového kotla, v ktorom sa varili lietajúce vlasy, kapela tiež musela zahrať niečo navyše.

Večer ukončil úplne odlišným žánrom DJ Sonki, ktorý namixoval pre návštevníkov tanečnú párty. Skvelá akcia, kde nebolo miesto pre hudobnú kritiku, ale čisto pre zábavu a priestor pre mladých ľudí sa MPRS vydarila skvele. MPRS zorganizoval koncert Rimavskosobotských kapiel v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom a finančnou podporou mesta. Podľa organizátorov  koncert nebude posledným, keďže o prezentáciu vlastnej tvorby prejavili záujem ďalšie domáce kapely.

 

 

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross