No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Skončil sa 6.ročník festivalu Atrium Art, najviac divákov pritiahla dvojica Ela a Hop

Štyri dni kvalitnej kultúry priniesol aj tento rok do Rimavskej Soboty šiesty ročník festivalu divadla a hudby Atrium Art. Nádvorie reduty Čierny orol praskalo vo švíkoch hlavne v posledný deň festivalu, v nedeľu popoludní, kedy na pódium vystúpila dvojica Ela a Hop s divadlom pre deti.

V programe Atrium Art 2010 si aj tento rok každý mohol nájsť to svoje. Hneď v prvý deň festivalu svoje umenie predviedli zábavní Funny Fellows, ktorých vystriedala folková Hrdza. Na dobrú noc si diváci pozreli skvelé predstavenie o manželstve Sólo pre dvoch hluchých, v ktorom účinkovali herci Marek Majeský a Lucia Rózsa-Hurajová.

Piatok sa niesol v znamení T-Mobile Music City, Atrium Art stage patril najprv Petrovi Lipovi jr., vzápätí rockovej Horskej chate. Pantomíma Adriana Ohrádku pre deti i dospelých, folk v podaní Petra Janků, hip-hopová pochúťka od formácie Delikatesa ako aj maďarská Partička sa postarali o výborný sobotňajší program.

„Najviac divákov prilákala známa televízna dvojica Ela a Hop s predstavením Paskudárium, ktorí otvárali nedeľňajší, záverečný program,“ uviedla pre Rimava.sk projektová manažérka festivalu Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska. Hneď potom si diváci mohli „pochutnať“ na divadelnej Šóške a pečených zemiakoch v podaní Divadla Bú. Zlatým klincom nedeľňajšieho programu bola speváčka Katka Koščová, ktorá sa svojimi skladbami s nádychom šansónu, džezu a folku postarala o očarujúcu podvečernú atmosféru.

Ako rodáčka z Prešova pre Rimava.sk uviedla, v Rimavskej Sobote sa jej hralo veľmi dobre, aj vďaka krásnym priestorom historickej reduty. „Myslím si, že naša muzika sa ani nehodí na veľké otvorené priestranstvá, hralo sa nám tu veľmi dobre a som strašne rada, že to bol práve tento priestor,“ povedala bezprostredne po svojom koncerte Katka Koščová. Ako prezradila, momentálne ju šťastnou robí malý synovec ale aj príprava nových hudobných projektov, v ktorých chce čerpať zo slovenského folklóru. Okrem koncertov doma i v zahraničí sa speváčka a víťazka prvej slovenskej Superstar teší cez leto hlavne na svoju svadbu.

Po vystúpení Katky Koščovej prinieslo Túlavé divadlo na pódium naozaj netradičné spracovanie Hamleta, podľa ohlasov divákov jedno z najlepších divadelných predstavení festivalu vôbec. Po ňom už prišlo na rad posledné vystúpenie, domáca speváčka Zuzana Mikulcová a Sunyland svojimi skladbami stiahli oponu za šiestym ročníkom úspešného festivalu Atrium Art.

Festival organizovalo Občianske združenie Oxymoron a Mestské kultúrne stredisko s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR, Casina club, Ádám stavebného centra, Empora Capital a.s., Mesta Rimavská Sobota, Dr. Slovakia – dražobno realitnej spol. s r. o., Patrol & Guard s.r.o. – súkromnej bezpečnostnej služby a iných.

Zdroj: Rimava.sk, PR-článok

Súvisiace články
VIDEO: Funny Fellows, Hrdza a výborní herci včera odštartovali ATRIUM ART 2010
VIDEO: Slovensko má majstra Slovenska v hre na vzdušnú gitaru
ATRIUM ART: V závere júna v Rimavskej Sobote 6. ročník festivalu divadla a hudby
V nedeľu skončil 5. najúspešnejší ročník festivalu Atrium Art
ATRIUM ART: Veľkolepý začiatok už dnes večer, s výbornými kapelami a jedinečným divadlom


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross