No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Zimný slnovrat v strednom Gemeri, Vôňa Vianoc, Aj my chceme tvoriť či Čarovná studnička: GMOS si pripravilo bohatý program

1. decembra 2022 | |  | 
Foto ilustračné. Zdroj: Pixabay

RIMAVSKÁ SOBOTA – Aj Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote si pripravilo zaujímavý predvianočný program. Zimný slnovrat v strednom Gemeri, Vôňa Vianoc, Aj my chceme tvoriť či Čarovná studnička – to je len časť z pripravovaných podujatí.

Tvorivé dielne, vystúpenia či prezentácie remeselníkov tvoria jadro podujatí Gemersko-malohontského osvetového strediska. Na tvorivých dielňach si môžete osvojiť napríklad výrobu vianočných dekorácií, naučiť sa zdobiť perníky alebo vianočné pečivo.

Článok pokračuje pod reklamou


V piatok 2. decembra od 17:00 hod. sa kultúrnym domom v Drienčanoch bude niesť Vôňa Vianoc. Prezentovať sa budú remeselníci a FS Lieščina vám zaspieva a zavinšuje. Nebudú chýbať ani súťaže o najlepšie koláče a domácu pálenku.

K TÉME:
Advent v Hnúšti: Spoločné zdobenie stromčeka, návšteva Mikuláša, trhy a vianočné koncerty prinesú do mesta sviatočnú náladu
Vianočné trhy sa vracajú na námestia: Čakajú nás aj v Revúcej
Aj do Lučenca príde Mikuláš, pripravené sú aj trhy. Silvestrovský ohňostroj nebude

V sobotu 3. decembra od 17:45 hod. v Dome osvety v Rim. Sobote predvedú zvykoslovie zimného cyklu folklórne súbory a sólisti z okresu Revúca. V rovnaký deň od 17:00 hod. si môžete pozrieť aj výstavu výrobcu Pavla Ferdinandyho z Revúcej. Nesie názov Pastierske palice, betlehemské kyjaky.

V piatok 9. decembra od 18:00 hod. v tisovskom dome kultúry zažijeme jubilejný 40. ročník prehliadky speváckych zborov dospelých s názvom Daxnerov Tisovec.

Informácie o mieste a čase konania tvorivých dielní a ďalších podujatí nájdete na plagáte. Prihlásiť sa na tvorivé dielne môžete na tomto odkaze.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross