No active "ca-sidebar-197687" sidebar

MsZ: Z pravicového klubu vystúpili dvaja poslanci

16. decembra 2011 |  | | |

Z väčšinového pravicového klubu rimavskosobotského mestského zastupiteľstva (MsZ) tento týždeň vystúpili dvaja poslanci, Magdaléna Valušová a Július Sojka. Poslancov a verejnosť o tom informoval primátor Jozef Šimko na predošlom rokovaní MsZ. Klub, ktorý mal desať poslancov, tak v devätnásťčlennom parlamente stratil väčšinu. Ako pre Rimava.sk zhodne uviedli obidvaja odchádzajúci členovia, rozhodli sa tak po mediálnych útokoch z poslaneckých radov. „Je to moja slobodná vôľa. Vzdala sa postu predsedkyne poslaneckého klubu a na druhom zasadnutí som z neho aj vystúpila,“ povedala pre Rimava.sk poslankyňa Valušová.

"Môj odchod z klubu bol spôsobený neriešením dlhodobejšieho napätia, ktoré vzniklo a permanentne bolo živené výrokmi jedného z našich poslancov na nemenovanom internetovom portáli. Keďže zvyšok poslancov zaujal k tomuto napätiu vyčkávaciu taktiku a moje zotrvanie v klube už prekročilo hranicu trpezlivosti, rozhodol som sa konať sám. Naďalej však zostávam pripravený spolupracovať s tými kolegami, ktorí tento krok chápu a nevidia v ňom osobný útok na nich samých," uviedol pre Rimava.sk Július Sojka.

Podľa slov viceprimátora a zároveň pravicového poslanca Ladislava Rigóa sa poslankyňa Valušová vzdala v pondelok na zasadnutí klubu, o poslancovi Sojkovi sa dozvedel až o deň neskôr. "Klub bol založený dobrovoľne. My sme sa toho času dohodli, že si sadneme do jedného poslaneckého klubu,“ vyhlásil Rigó a doplnil, že nevie z akého dôvodu poslankyňa odišla. Poznamenal však, že o výhradách poslanca Sojku k určitým postupom a aj osobám vedel. „On však až tak kategoricky nepovedal, že odchádza,“ dodal Rigó, podľa ktorého v klube teraz ostali siedmi. Ako viceprimátor pripomenul, v klube prišli o ďalšiu poslankyňu Alicu Csobovú, ktorá podľahla zákernej chorobe. „Uvidíme, ako sa rozhodne jej náhradník pán Farkaš, či bude v našom poslaneckom klube ešte nevieme,“ konštatoval. Rigó zároveň nevylúčil,  že s ďalšími dvomi poslancami SMK by vytvorili vlastný poslanecký klub, ako o tom uvažovali na začiatku volebného obdobia. „Ak však bude vôľa zo strany ostatných členov a ak sa dohodneme, tak ostaneme,“ dodal.

Posledné udalosti v poslaneckých laviciach neovplyvnili ľavicový blok, ktorý má nemenný počet deviatich poslancov, teda po novom väčšinu.
Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross