No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Vojtech Kökeny sa vzdal kandidatúry na post primátora

19. novembra 2010 |  | |

Kandidatúry na post rimavskosobotského primátora sa vzdal Vojtech Kökeny, nominant Strany rómskej koalície. Pre Rimava.sk to potvrdila zapisovateľka mestskej volebnej komisie Marta Feketeová. Ako dodala, oznámenie bolo doručené dnes. V predvolebnom súboji tak ostáva deväť kandidátov, (v abecednom poradí) František Auxt (SMK), Peter Bartakovič (SaS, KDH, EDS), Štefan Cifruš (Most- Híd), Miroslav Martiš (Smer - SD), Július Sojka (SDKÚ-DS), Jozef Šimko (nezávislý), Alexander Štefan (nezávislý), Samuel Urban (nezávislý) a Aneta Vargicová (SNS).

Ako Kökeny pre Rimava.sk uviedol, kandidatúry sa vzdáva v prospech Miroslava Martiša, ktorého v boji o primátorské kreslo podporuje strana SMER-SD. "Nesúhlasím s politikou súčasnej vládnej garnitúry. Aspoň v Rimavskej Sobote nech vládne SMER," povedal Kökeny a dodal, že Martiš je medzi Rómami obľúbený.

Vojtech Kökeny, 54-ročný sociálny pracovník, naďalej kandiduje za poslanca vo volebnom obvode č. 5, Tomašová - Včelinec - Dúžavská cesta - Kurinec - Dúžava – Mojín.

Svoju kandidatúru do mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote do dnešného dňa stiahli šiesti kandidáti, najnovšie Erika Pelleová (SMK) vo volebnom obvode č. 3, Sídlisko Rimava a Malohontská. Pred ňou sa kandidatúry vzdali štyria záujemcovia o poslanecký post, Peter Banda a Ladislav Genya (obaja Rómska iniciatíva Slovenska), Karol Vaskői (Strana maďarskej koalície) a Marian Lacko (SDKÚ-DS). Strana rómskej koalície odvolala svojho nominanta Gejzu Szitaiho.

Zdroj: Rimava.sk

Súvisiace články
Kandidátnu listinu na primátora podali deviati muži a jedna žena. O post poslanca má záujem 114 Rimavskosoboťanov
Sú známe výsledky telefonického prieskumu zameraného na komunálne voľby v Rimavskej Sobote
VIDEO: Občanom a podnikateľom sa predstavili kandidáti na post primátora


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross