RIMAVSKÁ SOBOTA – Reštaurácia Čierny Orol, ktoré slúži ako stredisko odborného vyučovania pre Strednú odbornú školu obchodu a služieb v Rimavskej Sobote je známa svojou vynikajúcou kuchyňou. Aj napriek začínajúcim prázdninám bude otvorená počas celého mesiaca júl.
Pre svojich návštevníkov pripravila špeciálne tematické týždne, ktoré zavedú hostí na kulinársku cestu strednou Európou.
Prvý júlový týždeň sa návštevníci môžu tešiť na Dni českej kuchyne. Šéfkuchárom bude Pepa Zalabák z Poděbrad, ktorý prinesie autentické chute českých jedál. Okrem toho bude metodicky radiť žiakom v otázkach českej kuchyne, čím podčiarkne vzdelávací charakter tohto podujatia. "Naše školy sú dlhodobo prepojené a takéto podujatia a školenia sú súčasť nášho vzdelávacieho programu,“ povedal Jaroslav Bagačka, riaditeľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Rimavskej Sobote.
Od 11. do 18. júla bude reštaurácia hostiť týždeň slovenskej a maďarskej kuchyne. Toto podujatie bude o kulinárskom porovnávaní a zároveň o spájaní národov. Kapitánmi tohto týždňa budú Jaroslav Švagerko za slovenskú stranu a Kiss László za maďarskú stranu. Spolupráca týchto dvoch odborníkov prinesie jedinečný gastronomický zážitok.
"Vyvrcholenie bude vo štvrtok, 18. júla, súťažou tímov, kde sa rozhodne, kto predá viac obedov – slovenský alebo maďarský tím. Príďte podporiť svoj obľúbený tím a zažiť deň plný chutí a súťaženia," dodáva riaditeľ školy.
Reštaurácia Čierny Orol bude otvorená do konca júla. V auguste si však môžete pochutiť v jedálni Mladosť v Junior komplexe na autobusovej stanici.
PR článok
Rimavu číta viac ako 100 000 ľudí mesačne, odprezentuj svoju firmu aj ty. Kontakt: [email protected]
NENECHAJTE SI UJSŤ