No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V znamení maďarskej kuchyne sa budú niesť najbližšie dni v Čiernom orlovi

Na „Dni maďarskej kuchyne“ Vás pozývajú do Čierneho orla na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote. Od pondelka, 9.marca, do stredy, 11. marca, v čase od 11-hod. do 15-hod. si môžete pochutnať na maďarskej tradičnej kuchyni. Ako avizuje riaditeľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb Jaroslav Bagačka, tieto dni organizujú spolu s partnerskou školou z Maďarska. "Po prvýkrát do orla zavíta aj známy šéfkuchár a majster odbornej výchovy Parrag Csaba z Kazinbarciky," priblížil pre Rimava.sk Bagačka s tým, že tento šéfkuchár sa zúčastnil už na viacerých medzinárodných súťažiach a nedávno bol aj na jedinečnej súťaži v príprave najlepšieho zemiakového šalátu.

Článok pokračuje pod reklamou



Podľa jeho slov je maďarská kuchyňa v tomto regióne veľmi obľúbená aj kvôli zloženiu obyvateľstva a početnej maďarskej menšine, no zároveň chutí aj slovenským jazýčkom. Cieľom podujatia je zároveň výmena skúseností pri príprave jedál, výmena skúseností žiakov a pedagógov, čo tiež prispieva k dobrým slovensko-maďarských vzťahom.

Medzi pripravované špeciality budú patriť gulášová polievka, halászlé, plnená kapusta s grilovanou klobásou a udeným mäsom, ako dezert gundel palacinky či tvarohová štrúdla s vanilkovou zmrzlinou, ale aj ďalšie dobroty.

SOŠOS Rimavská Sobota pravidelne organizuje varenie špecialít z rôznych krajín. Tento týždeň sa zamerali na Dni talianskej kuchyne, tieto špeciality ste mali možnosť ochutnať v ďalšej z ich reštaurácií, v Junior Komplexe –Mladosť na železničnej stanici.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross