Na „Dni maďarskej kuchyne“ Vás pozývajú do Čierneho orla na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote. Od pondelka, 9.marca, do stredy, 11. marca, v čase od 11-hod. do 15-hod. si môžete pochutnať na maďarskej tradičnej kuchyni. Ako avizuje riaditeľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb Jaroslav Bagačka, tieto dni organizujú spolu s partnerskou školou z Maďarska. "Po prvýkrát do orla zavíta aj známy šéfkuchár a majster odbornej výchovy Parrag Csaba z Kazinbarciky," priblížil pre Rimava.sk Bagačka s tým, že tento šéfkuchár sa zúčastnil už na viacerých medzinárodných súťažiach a nedávno bol aj na jedinečnej súťaži v príprave najlepšieho zemiakového šalátu.
Článok pokračuje pod reklamou
Podľa jeho slov je maďarská kuchyňa v tomto regióne veľmi obľúbená aj kvôli zloženiu obyvateľstva a početnej maďarskej menšine, no zároveň chutí aj slovenským jazýčkom. Cieľom podujatia je zároveň výmena skúseností pri príprave jedál, výmena skúseností žiakov a pedagógov, čo tiež prispieva k dobrým slovensko-maďarských vzťahom.
Medzi pripravované špeciality budú patriť gulášová polievka, halászlé, plnená kapusta s grilovanou klobásou a udeným mäsom, ako dezert gundel palacinky či tvarohová štrúdla s vanilkovou zmrzlinou, ale aj ďalšie dobroty.
SOŠOS Rimavská Sobota pravidelne organizuje varenie špecialít z rôznych krajín. Tento týždeň sa zamerali na Dni talianskej kuchyne, tieto špeciality ste mali možnosť ochutnať v ďalšej z ich reštaurácií, v Junior Komplexe –Mladosť na železničnej stanici.
Zdroj: Rimava.sk