No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO - Hot Art 2009: Rimavskosobotské kultúrne leto uzavrel koncert Oskara Rózsu

Pilotný projekt kultúrneho leta v réžii Mestského kultúrneho strediska a Spojenej školy s názvom Hot Art 2009 včera vyvrcholil výborným jazzovým koncertom. Na nádvorí Reduty Čierny orol svoje hudobné umenie predviedol basgitarista Oskar Rózsa, popri ňom Ondrej Štveráček (saxofón), Ondrej Krajňák (klávesy) a Martin Janočko (bicie).

Za svoj viac ako hodinový koncert si napokon od rimavskosobotského publika hudobníci vyslúžili tzv. standing ovation a kultúrne leto so svojou nezameniteľnou atmosférou ukončili skutočne na úrovni.

Hot Art 2009, to boli dve divadelné predstavenia (Elá hop a Ryba v trojke s hviezdnym obsadením), sedem koncertných večerov a jeden originálny westernový deň, podujatia, ktoré navštívilo spolu takmer tritisíc návštevníkov. „V priebehu niekoľkých letných týždňov sme  Rimavskosoboťanom ponúkli vystúpenia špičkových kapiel a spevákov. Niesli sa v znamení rôznych hudobných žánrov a podarilo sa nám nimi osloviť najrôznejšie vekové kategórie. Myslím si, že sme sa rozhodli pre správny výber interpretov,“ zhodnotila pre Rimava.sk manažérka podujatia Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska.

Okrem komerčných hudobných koncertov bol veľmi úspešný aj koncert šiestich miestnych rockových kapiel, ktoré prišlo podporiť vyše 400 hudobných nadšencov.

[flashvideo filename=http://www.rimava.sk/video/hotart-oskar1.flv /] „Najvyššou návštevnosťou sa môže pochváliť celodenné podujatie Westernový deň, ktoré bolo zmesou zábavy, súťaží, atrakcií a gastronomických špecialít pre deti i dospelých,“ uviedla Špitálová. Ako dodala, organizácia takto koncipovaného kultúrneho leta bola síce veľmi náročná, ale ohlasy zo strany divákov sú dôkazom, že projekt Hot Art sa osvedčil a má budúcnosť.

Pozitívne dojmy z celého podujatia pre Rimava.sk potvrdil aj riaditeľ Spojenej školy Jaroslav Bagačka.
„Záujem verejnosti ako aj kvalita  jednotlivých vystúpení dokonca prekročili moje očakávania,“ uviedol Bagačka a dodal, že v spolupráci s MsKS chcú pokračovať aj naďalej. Ako na záver prezradil, osobne ho najviac zaujal koncert Jany Kirschner a včerajšie vystúpenie Oskara Rózsu s kapelou.
„Celé podujatie bolo zaujímavé práve svojou širokospektrálnosťou a každý si medzi jednotlivými produkciami určite našiel to svoje,“ povedal riaditeľ Spojenej školy.

Zdroj: Rimava.sk (PR-článok)

Súvisiace články

Hot Art 2009 - Jana Kirschner, Heľenine oči, Oskar Rózsa, či Afro Campana
Hot Art: Mimoriadne úspešný začiatok, divadelný večer s Elou a Hopom dopadol na výbornú
Hot Art 2009: Heľenine oči nesklamali, v Redute odohrali výborný koncert
VIDEO - Hot Art 2009: V Redute Čierny orol odznela exotika v podaní Afro Campana & Friends
VIDEO – Hot Art 2009: Jana Kirschner predviedla v redute Čierny orol ozajstnú koncertnú lahôdku
Hot Art 2009: Na amfiteátri hudobný maratón rimavskosobotských kapiel
VIDEO - Hot Art 2009: V stredu okúzľujúca Caroline Hitland, vo štvrtok hip-hopová megapárty


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross