No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Mesto stále nemá rozpočet, poslanci o prelomení primátorovho veta ani nehlasovali

15. augusta 2012 |  | |

Rimavská Sobota stále nemá schválený rozpočet, na dnešnom mimoriadnom zasadnutí poslanci o prelomení primátorovho veta ani nehlasovali, nezišli sa v potrebnom počte. Na návrh šéfa poslaneckého klubu SMER-SD Jána Végha preto tento bod stiahli z rokovania. Primátor Jozef Šimko vyjadril svoju spokojnosť a prisľúbil predloženie nového návrhu rozpočtu na septembrové zasadnutie poslaneckého zboru.

Rozpočet poslanci schválili v júni, Šimko však uznesenie nepodpísal. Ako vtedy uviedol, považoval ho za likvidačný. Primátor mal zvolať poslancov do 60 dní od odhlasovania rozpočtu, na prelomenie veta bola potrebná trojpätinová zhoda spomedzi všetkých 19-tich poslancov.

"Prelomenie bolo zámerne dané na taký termín, keď sú naši poslanci na dovolenkách," povedal pre Rimava.sk Végh a dodal, že primátor mohol dať hlasovať o potvrdení pôvodne schváleného rozpočtu na mimoriadnom júlovom zasadnutí. Dnes sedelo v poslaneckých laviciach len jedenásť poslancov (väčšina z nich prišla s viac ako 15 minútovým meškaním), šéf ľavicového bloku navrhol v úvode rokovania tento bod stiahnuť z programu. "Vzhľadom na to, že nás bolo jednoznačne málo, nemalo to zmysel, aby sme hlasovali o prelomení, lebo dopredu bolo o výsledku rozhodnuté," konštatoval Végh, ktorý tiež navrhol nehlasovať o zvýšení odmeny pre viceprimátora Ladislava Rigóa.

Primátor pred poslancami vyhlásil, že rozpočet, ktorý v júni odsúhlasili, bol zlý a išiel proti rozvoju mesta. Zároveň avizoval, že v septembri predloží nový návrh. Podotkol tiež, že poslancom ponúka spoluprácu. Rimavskosobotská samospráva tak do najbližšieho rokovania poslancov ostáva naďalej v rozpočtovom provizóriu.

V rozpočte pre rok 2012, ktorý schválilo mestské zastupiteľstvo na tretíkrát v júni, sa nepočítalo s 80-tisícovým úverom na dopravné ihrisko ani so začatím výstavby 50-metrového bazéna na Kurinci. Oproti pôvodnému návrhu sa znížil príspevok pre TSM, z takmer 1,7 mil. na 1,3 mil. eur. Poslanci SMER-u tiež žiadali znížiť výdavky pri mestských novinách viac ako o polovicu, pri dotáciách na športové kluby vrátane MŠK navrhli znížiť balík financií z 200 na 130 tisíc eur. V rámci uznesenia poslanci schválili aj dodatok, podľa ktorého mal mestský úrad predkladať na každé zastupiteľstvo stav hospodárenia, informovať o záväzkoch a o verejných obstarávaniach pred ich vyhlásením.

[nggallery id=786]

Zdroj: Rimava.sk

Súvisiace články
Primátor J. Šimko: Aká je skutočná pravda ohľadne uzavretia krytej plavárne. Za jediný mesiac úspora 51 558 eur
Primátor proti občanom mesta Rimavská Sobota
Plaváreň ostáva zatvorená do konca leta
R. SOBOTA: Mesto ostáva naďalej v rozpočtovom provizóriu
R. SOBOTA: Primátor zatiaľ rozpočet nepodpísal
Poslanci schválili rozpočet, podľa primátora je likvidačný


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross