K tomuto receptu som sa nedostal tradičnou cestou. Našiel som ho totiž na internete. Pasta alla puttanesca pritom znamená „cestoviny podľa prositútky“. Toto jedlo je výsledkom hospodárskej súťaže medzi prostitútkami, keď ním, ako pridanou hodnotou, lákali svojich klientov.
Je to pomerne jednoduchý typ cestoviny, s paradajkovo-rybacou-čiernoolivovou omáčkou. Keď v blízkej dobe neplánujete navštíviť talianske nevestince, skúste si ju spraviť doma.
Suroviny:
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku
- 70 gramov filiet ančovičiek (my sme použili filety sardiniek)
- 1 malá čili paprička, odstránim jadierka a jemne nasekám
- 2 lyžičky kapary
- 8 ks čiernych olív, bez kôstky
- 420 gramov paradajok (my sme použili konzervu)
- 1 lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate
- 200 gramov špagiet
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Olej na strednom ohni rozpálim, cibuľu na ňom pražím asi 6 minút
- Pridám cesnak, sardinky, minútku ich pražím a miešam, aby sa mäso rozpadlo
- Pridám čili, kapary, olivy, paradajky, soľ, korenie a privediem k varu
- Znížim teplotu a omáčku varím po 10 minút
- Uvarím cestoviny
- Hotovú omáčku premiešam s cestovinami, petržlenovou vňaťou a lyžičkou olivového oleja
- Servírujem s nastrúhaným parmezánom