No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Varíme Spaghetti al tonno e funghi s Googlom

Spaghetti al tonno e funghiAko navariť niečo autentické talianske doma? Jasne že z autentického talianskeho receptu vyhľadaného ujom Googlom. Problém je v tom, že to znamená  recept v taliančine. Kým so slovami ako spaghetti, cipolla, pomodoro, tonno, alebo vino bianco väčšina z nás asi problém nemá, na popisnom označení množstva týchto surovín, alebo na technike varenia sa už dá v pohode pošmyknúť. Tentoraz sme teda angažovali kuchtíka  Google Translatora. Takže, ak vám nechutí, môže za to on 🙂

A že o čom je vlastne tento recept? Tuniakové špagety, tentoraz ale iné, ako tie smotanové z minula. S tuniakom v panvici tentoraz plávajú paradajky, cibuľa, víno a šampiňóny a kúsok štipľavého čili. A s celkom zaujímavo použitým cesnakom, ktorý sa na jedlo dostane až úplne na konci, čerstvo nastrúhaný (pretlačený), doplňujúc tak čili o ďalší pikantný nádych.

Suroviny:

  • 400 g špagiet
  • 350 gramov šampiňónov
  • 160 g tuniaka
  • 400 g paradajok
  • menšia cibuľa
  • 1 dl bieleho vína
  • 1 čili paprička
  • pol strúčik cesnaku
  • petržlenová vňať
  • soľ, olivový olej


Postup:

  1. Šampiňóny nakrájam, potom ich na teflónovej panvicu trošku popražím, kým sa odparí voda, ktorú pustia
  2. Pridám olivový olej, cibuľu, čili a polovicu petržlenovej vňate a varím cca. 8 minút
  3. Pridám tuniaka, niekoľko minút miešam, aby sa kúsky mäsa rozpadli, následne prilejem víno
  4. Na silnom ohni varím, kým sa víno odparí, potom pridám ošúpané a nakrájané paradajky, osolím
  5. Varím ďalších 8-10 minút, kým sa paradajky rozpadnú (ak omáčka vysychá, prilejem trošku vína, alebo  vody, v ktorej sa varia špagety). Potom vypnem plyn a omáčku posypem strúhaným (pretlačeným) cesnakom a petržlenovou vňaťou.
  6. Omáčku premiešam s uvarenými cestovinami,  zostatok bieleho vína rozlejem medzi prítomnými a s chuťou  sa dám do špagiet 🙂

Spaghetti al tonno e funghi


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross