No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Film natočený v R. Sobote a Lučenci získal päť nominácií na národné filmové ceny

2. marca 2023 | | |  | 
Zdroj: FB Čierne na bielom koni

RIMAVSKÁ SOBOTA – Kontroverzný film, ktorého dej sa odohráva v Rimavskej Sobote a Lučenci, očaril filmových kritikov. Na národné ceny Slnko v sieti je nominovaný až v piatich kategóriách.


KULTÚRA: Podujatie Lokál sa nieslo v znamení prvého výročia vojny. Vystúpili ukrajinskí umelci, ako aj filmoví tvorcovia


Nominácie získal Milan Ondrík za najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe, Attila Mokos vo vedľajšej úlohe a Mirka Struhárová v kategórii najlepší architekt-scénograf. Režisér Rasťo Boroš, rodák z Rimavských Janoviec, je nominovaný v kategóriách najlepšieho hraného filmu a najlepšieho filmového scenára. Film, ktorý natáčali približne 30 dní, vychádza z jeho predstáv a spomienok na Rimavskú Sobotu.

Článok pokračuje pod reklamou



K TÉME:

Film Čierne na bielom koni vypredal kinosálu v Rimavskej Sobote, premiéry sa zúčastnil aj režisér R. Boroš a herci

11.okt.2022 -

Po premiére mali diváci možnosť dozvedieť sa o tejto gangsterke viac priamo od režiséra Rasťa Boroša a hercov Milana Ondríka a Jany Kovalčíkovej.

Ďaľej...

"Nominácie sú pre mňa potešením a cťou a v neposlednom rade aj zadosťučinením za prácu na filme. Podieľalo sa na ňom veľké množstvo šikovných filmových profesionálov, vďaka ktorým mohol vzniknúť," povedal pre Rimava.sk režisér Rasťo Boroš.


ZDRAVIE: FOTO: Lučenecká nemocnica predstavila zmodernizované rádiologické oddelenie


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross