No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kultúrne leto HOT ART vstúpilo do svojej záverečnej fázy

8. septembra 2016 |  | |

hot-art-romeoPo úžasných koncertoch Richarda Müllera, IMT Smile, Petra Lipu s Milan Lasicom, kapely Korben Dallas, amerického bluesmena Chrisa Bergsona, špičkovej reggae kapely Medial Banana, či rockových stálic Pokolgép (HU), Alkehol (CZ) a mnohých ďalších formácií, sa kultúrne leto HOT ART blíži pozvolne ku svojmu koncu. „Záver bude rovnako vynikajúci ako doterajší priebeh projektu, v rámci ktorého sme priniesli do Rimavskej Soboty ozajstnú špičku najmä zo slovenskej, ale i zahraničnej hudobnej scény.“ zhodnotila doterajší priebeh HOT ART-u Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska, ktoré projekt organizuje.

V septembri je naplánovaných ešte päť vynikajúcich akcií, z ktorých každá je smerovaná na iného diváka. Už tento piatok 9. septembra, o 19.00 hod. privítame v Rimavskej Sobote známeho filmového kritika Petra Konečného s témou Najzaujímavejšie svetové filmové a televízne reklamy. Šéfredaktor portálu kinema.sk si pre vás pripravil audiovizuálnu smršť pozostávajúcu z viac ako 120 reklám, ktoré považuje za výnimočné. V bábkovej sále Domu kultúry (vchod cez Dekáč) si pozrieme najoceňovanejšie kreatívy, zakázané koncepty, komparatívne provokácie, najlepšie virálne videá, japonské bizarnosti a samozrejme najvtipnejšie reklamné kampane. Nechajte sa zviesť dobrou reklamou. Vstupné: 3€.

V nedeľu, 11. septembra, o 18.00 hod. organizátori pripravili pre najmenších a ich rodičov úspešný detský projekt Mária Praženca (ex-Inekafe) a herečky Adriany Pešinovej s názvom PACI PAC. Na nádvorí Čierneho orla zaspievajú deťom známe pesničky, spolu si zatancujú, po koncerte sa radi odfotia a deti odmenia drobným darčekom. Táto skvelá hudobná dvojica aktuálne pripravuje nové DVD PACI PAC. Názov bude „Pesničková encyklopédia“ a bude obsahovať 13 nových pesničiek , ktoré sú vzájomne prepojené dialógmi medzi PACI (Adriana) a PACom (Mário). Vstupné: 5€ aj na mieste, deti do dvoch rokov majú vstup zdarma.

V septembri je naplánovaných ešte päť vynikajúcich akcií, z ktorých každá je smerovaná na iného diváka.
Všetkých milovníkov krásnej hudby určite potešia dva výnimočné koncerty. Prvý je výnimočný tým, že bude prezentovať mladučkú, iba 16 ročnú klaviristku Bibianu Miškolciovú. „Patrí k mimoriadnym talentom v radoch nastupujúcej generácie slovenských koncertných umelcov s mnohými súťažnými úspechmi doma i v zahraničí,“ uviedla Katarína Zsélyiová, ktorá koncerty Hudobnej jesene organizuje v spolupráci s Kruhom priateľov vážnej hudby. Klavírny recitál sa uskutoční v utorok, 13. septembra, o 19.00 hod. v Dome kultúry, vypočujú si skladby J.S. Bacha, F. Liszta, F. Schopina a tri argentínske tance A. E. Ginasteru. Vstupné: 2€ / 1€ pre členov KPH. Predaj vstupeniek na mieste.

Druhým hudobným skvostom bude koncert Slovenského komorného orchestra, ktorý ponúkne svoje umenie všetkým obyvateľom Rimavskej Soboty v piatok, 23. septembra, o 19.00 hod. v rímskokatolíckom kostole. V sezóne 2015/2016 si tento súbor, jeden z najpopulárnejších v oblasti klasickej hudby, pripomenul 55. výročie svojho založenia. „V januári 2016 uskutočnil koncertné turné po Japonsku a je pre nás veľkým potešením, že zavíta do Rimavskej Soboty,“ uzavrela Zsélyiová.

Mestská galéria Rimavská Sobota pozýva v stredu, 14. septembra, o 16.00 hod. na otvorenie výstavy Juraja Bartusza: Biela a Indigo. Výstava je pripravovaná pri príležitosti 20. výročia založenia galérie. Prezentuje dva aktuálne autorove cykly. Biele monochromatické maľby na plátne a nový cyklus prác na indigovom papieri. Podľa kurátorky Gabriely Garlatyovej si môžete výstavu prezrieť do 31. októbra, v pondelok až piatok, v čase od 9.00 do 17.00 hod. Výstava vznikla s podporou Fondu na podporu umenia.

Z úplne iného hudobného súdka je koncert najznámejšieho českého folkového a trampského pesničkára Honza Nedvěda, ktorý sa po takmer dvojročnej prestávke vracia na pódium! Na svojom turné po Slovensku s názvom Návrat nevynechá Rimavskú Sobotu. Zavíta sem a na nádvorí Čierneho orla odohrá svoje najznámejšie skladby v nedeľu, 18. septembra, o 18.00 hod. Tento rok oslávi Honza 50 rokov na pódiu. Ku spolupráci si prizval dve skvelé hudobné osobnosti: vynikajúceho hráča na klávesové nástroje Jindru Konířa a pesničkára, hráča na gitaru a ukulele Pavla Helana. Vstupné: 12€ predpredaj v TIC a MsKS / 15€ na mieste.

Kultúrne leto HOT ART 2016 – umenie v uliciach mesta Rimavská Sobota uzavrie koncom mesiaca, vo štvrtok 29. septembra, o 19.00 hod. bláznivá komédia z manželského života s výborným hereckým obsadením Ach, Júlia! Och Rómeo! Na vine je Shakespeare. V predstavení plnom zvratov, prevlekov, vtipných situácií, príjemných pesničiek, ale aj trpko-smutných spomienok na slávnu mladosť najznámejších milencov všetkých čias Rómea a Júlie, si zahrá Csongor Kassai, Zuzana Mauréry alt. Anikó Vargová, Pavol Plevčík alt. Juraj Hrčka. Predstavenie bude v divadelnej sále DK. Vstupné: 11€ v predpredaji v TIC a MsKS / 15€ na mieste.

 

Kultúrne leto HOT ART – umenie v uliciach mesta Rimavská Sobota pre Vás pripravilo Mestské kultúrne stredisko s finančnou podporou Fondu na podporu umenia a miestnych podnikateľov.

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross