No active "ca-sidebar-197687" sidebar

J. Šimko z HZD tretím ohláseným kandidátom na župana

12. septembra 2009 |  | | | | |

Jozef Šimko bude kandidovať za koalíciu HZS a SNS. Po Jozefovi Mikušovi z SDKÚ-DS a Vladimírovi Maňkovi zo Smeru-SD je tretím ohláseným kandidátom na župana pre nadchádzajúce voľby.

Banskobystrický krajský predseda Hnutia za demokraciu (HZD) a zároveň banskobystrický podžupan Jozef Šimko bude v tohtoročných regionálnych voľbách kandidátom koalície HZD a Slovenskej národnej strany (SNS) na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja. Pre agentúru SITA to dnes potvrdil Šimko aj banskobystrický krajský predseda SNS Dušan Švantner. Po Jozefovi Mikušovi, ktorý bude kandidovať za koalíciu strán SDKÚ-DS, KDH, Občianska konzervatívna strana, Konzervatívni demokrati Slovenska a Sloboda a solidarita, a Vladimírovi Maňkovi, ktorý bude kandidovať za koalíciu strán Smer-SD a ĽS-HZDS, je Šimko tretím, ktorý verejne oznámil svoju kandidatúru.

"Rokoval som aj s prezidentom Ivanom Gašparovičom, čestným predsedom HZD, ktorý podporuje dvojkoalíciu HZD so SNS a aj moju kandidatúru na predsedu samosprávneho kraja,“ zdôraznil Šimko. Podľa Švantnera je dôležité, aby sa županom nestal súčasný europoslanec Vladimír Maňka. "Myslíme si, že ak by vyhral, ako poslanec Európskeho parlamentu sa nebude môcť dostatočne venovať práci predsedu kraja a samosprávny kraj tým bude trpieť,“ povedal Švantner.

Súčasný banskobystrický župan Milan Murgaš (Smer-SD) zatiaľ svoju opätovnú kandidatúru verejne neohlásil ani nevylúčil.

HZD a SNS v Banskobystrickom kraji vytvorili koalíciu aj pre voľby župných poslancov. Ako potvrdili obaja krajskí predsedovia týchto strán, v každom z 13 volebných obvodov postavia kandidátov, nie však plný počet. Ich končený počet bude závisieť od toho, ktorých konkrétnych kandidátov strany navrhnú.

Zdroj: BANSKÁ BYSTRICA 12. septembra (SITA)

Súvisiace články
Kandidátom Smeru-SD na župana je V. Maňka
Murgaš už nebude kandidátom Smeru-SD na župana
Murgaš Maňkovi nikdy nenaznačil výhrady k jeho politike
Murgaš zatiaľ neoficiálny kandidát Smeru-SD na župana
Vladimír Maňka bude kandidátom Smeru-SD a ĽS-HZDS na župana


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross