No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rim. Sobota: Nadežda Demeterová, kandidátka na primátorku mesta, predstavila niekoľko cieľov, ktoré by chcela dosiahnuť

27. júla 2022 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Kandidátka na primátorku Rimavskej Soboty Nadežda Demeterová predstavila jej hlavné ciele, ktoré by chcela na čele samosprávy dosiahnuť.


Prečítajte si tiež: Soboťanka Nadežda Demeterová sa stala Slovenkou roka: Bez našich zamestnancov by sme to nedokázali, povedala v príhovore


„Myslím si, že keď sa spojíme všetci a budeme mať jednotný záujem, toto mesto bude naozaj nádherné a plné spokojných ľudí,“ hovorí Nadežda Demeterová, ktorá pred niekoľkými týždňami získala titul Slovenka roka v kategórii biznis a manažment. Práve aj tieto vedomosti, ktoré nadobudla vďaka dlhoročnému podnikaniu v Rimavskej Sobote, kde spolu s jej manželom a dvomi synmi vedú spoločnosť Riso-R, chce pretaviť do verejnej funkcie.


Prečítajte si tiež: Príbeh firmy RISO: Sme hrdí na to, že sme udržali tradíciu konzervárenskej výroby dodnes, hovorí Nadežda Demeterová


Článok pokračuje pod reklamou


K rozhodnutiu kandidovať dospela podľa jej slov po zrelej úvahe. „Žijem v tomto meste, žijú tu moje deti, chcem, aby tu žili aj moje vnúčatá, pretože toto mesto je plné úžasných ľudí, ktorí sa vedia zomknúť a urobiť strašne veľa,“ povedala ďalej Nadežda Demeterová a pripomenula napríklad hlasovanie za ihriská, ktoré sa vďaka snahe Soboťanov a Soboťaniek podarilo získať. Obyvatelia mesta sa podľa nej zomkli a vytvorili atmosféru, vďaka ktorej zvíťazili.

Aj za jej prvenstvo v ankete Slovenska roka v kategórii biznis a manažment sa poďakovala obyvateľom Rimavskej Soboty. „Viem o tom, že drvivá väčšina hlasov bola od Soboťanov. Soboťania si zaslúžia, aby toto mesto prosperovalo,“ povedala kandidátka na post primátorky.

„Už James Clarke v 19. storočí povedal, aký je rozdiel medzi politikom a štátnikom. Politik myslí na nasledujúce voľby. Štátnik myslí na nasledujúce generácie. Ja by som chcela v tomto meste pôsobiť naozaj štátnicky, aby sa ďalšie generácie sem vedeli s radosťou vrátiť.“
Nadežda Demeterová

Ak by sa jej podarilo v nadchádzajúcich voľbách získať kreslo primátorky mesta, zasadla by do neho napríklad s úmyslom zlepšiť komunikáciu medzi vedením mesta a poslancami. „Komunikácia, ktorá nastala v Rimavskej Sobote, je veľkým zlom. Nie je možné, aby sa poslanci medzi sebou aj s vedením mesta hádali. To rozhodne nie. Myslím si, že každý, kto tu začal pracovať, chce pracovať pre Rimavskú Sobotu. Ide len o to dohodnúť sa,“ vysvetlila Nadežda Demeterová.

Dosiahnuť by ďalej chcela to, aby sa ľudia, ktorí sa rozhodli žiť inde napríklad z ekonomických dôvodov, mohli do mesta vrátiť. „Chcem, aby rodičia dostali späť svoje deti, ktoré tu budú žiť. Budú tu mať svoju prácu, ktorá bude dobre zaplatená. Budú mať čisté a krásne mesto, budú tu mať možnosť sa kultúrne vyžiť. Aby tu starí ľudia mali svoj priestor na dôstojnú starobu,“ vymenovala niekoľko svojich priorít.

Ako pokračovala, problémy seniorov dobre pozná. „Pracovala som v domove dôchodcov v Banskej Bystrici ešte ako 32-ročná. Bola som tam riaditeľkou, kde som mala 100 zamestnancov a 300 dôchodcov. Veľmi sú mi blízke problémy starých ľudí, pretože svoju maminku som opatrovala asi šesť rokov. Doposiaľ mám brata, ktorý ma zdravotné postihnutie a starám sa o neho. Ja ako žena chápem tieto starosti,“ porozprávala ďalej.

A čo by odkázala obyvateľom Rimavskej Soboty? „Soboťanom prajem pevné zdravie a múdre rozhodnutia v nadchádzajúcich voľbách, pretože v Sobote naozaj môže byť ešte raz dobre.“

PR článok
Pri PR a sponzorovaných článkoch redakcia štandardne uzatvára komentáre.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross