No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO: O post primátorky Rimavskej Soboty sa chce uchádzať Nadežda Demeterová

14. júla 2022 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Záujem uchádzať sa v blížiacich sa voľbách o post primátorky Rimavskej Soboty dnes prejavila Nadežda Demeterová. Pred niekoľkými dňami získala titul Slovenka roka v kategórii biznis a manažment. Svoje znalosti by chcela pretaviť aj do verejnej funkcie. Ako hovorí, toto rozhodnutie prišlo po zrelej úvahe.


Prečítajte si tiež: Príbeh firmy RISO: Sme hrdí na to, že sme udržali tradíciu konzervárenskej výroby dodnes, hovorí Nadežda Demeterová


„Žijem v tomto meste, a preto mi záleží na jeho budúcnosti. S rodinou tvoríme RISO, ktoré už viac ako 120 rokov je symbolom tradície Soboťanov. Rozhodli sme sa zachrániť najstaršiu Sobotskú firmu a pozdvihnúť prácu našich šikovných ľudí. Záleží mi na tom, ktorým smerom sa Rimavská Sobota bude uberať v ďalšom období,“ hovorí Nadežda Demeterová, ktorá chce využiť potenciál tohto mesta a jeho jedinečnej histórie.

Článok pokračuje pod reklamou


„Mojím cieľom je dopriať všetkým Soboťanom, ktorí tu žijú, podieľajú sa na rozvoji a napredovaní mesta, aby mali byť na čo hrdí. Aby žili v meste, ktorému jeho vedenie rozumie, načúva ich potrebám a napĺňa ich,“ dodala Nadežda Demeterová s tým, že chce svojimi skúsenosťami a svojou energiou oplatiť tomuto mestu šancu, ktorú dostala.


Prečítajte si tiež: Soboťanka Nadežda Demeterová sa stala Slovenkou roka: Bez našich zamestnancov by sme to nedokázali, povedala v príhovore
Nevynechajte: Som nesmierne hrdá na to, že na našom malebnom Slovensku máme toľko úspešných dám, povedala Slovenka roka Nadežda Demeterová


A o čo by sa snažila, ak by sa stala primátorkou Rimavskej Soboty? „Soboťania si zaslúžia: vyššie platy, čistejšie mesto, lepšie cesty, rovnejšie chodníky, dôstojnú starobu, zelenšie okolie, viac zábavy, lepšie bývanie, moderné školy,“ vymenovala kandidátka, ktorá by chcela Rimavskej Sobote vrátiť zašlú slávu.

A ako by to chcela docieliť? Kandidátke sme položili zopár otázok:

1. Ktoré vaše vlastnosti, zručnosti či skúsenosti by z vás urobili dobrú primátorku?

Svoju kariéru v manažmente som začala ako riaditeľka v domove dôchodcov v Banskej Bystrici. Keď som tuto inštitúciu preberala, jej stav bol dosť nelichotivý.

Poctivou a tvrdou prácou sa mi podarilo zlepšiť významne podmienky života obyvateľov a dostať tak tento domov na jeden z najlepších v kraji. Podobne som postupovala aj v ďalších riadiacich funkciách a zistila som, že poctivou prácou a spoluprácou s ostatnými sa dajú dokázať zázraky. Nevyhovárala som sa na vonkajšie vplyvy a vždy som hľadala riešenia.

Už viac ako tridsať rokov pôsobím v konzervárni. Výsledok práce našej rodiny vidíte v RISE. Naša spoločnosť vyrába a čoraz vo väčšej miere sa presadzuje na slovenskom a na českom trhu. Viem, že skúsenosti z mojej dlhoročnej práce sa dajú pretaviť aj do práce v meste. Vytrvalosť, pracovitosť, čestnosť.

2. Čo považujete v súčasnosti za kľúčové nedostatky v meste?

Všetkých nás trápi nečistota v meste. Je veľmi smutné, keď sú smetné koše preplnené, neporiadok lieta po meste, zelené plochy sú nepokosené a znečistené a je toho určite viac.

3. Ktoré problémy, ktoré v uplynulom období patria k najdiskutovanejším na zasadnutiach mestského zastupiteľstva, by ste začali riešiť ako prvé? Akým spôsobom?

Na každom zastupiteľstve vyplávali mnohé jednoduché aj zložitejšie problémy. Väčšina z nich bola neriešená kvôli nezhodám medzi primátorom a poslancami. Mnohé boli riešiteľné okamžite dohodou. Som schopná akceptovať aj iný rozumný názor a hľadať riešenia.

4. Spomínate, že Soboťania si zaslúžia vyššie platy. Ako by ste to chceli docieliť?

Veď vzory máme aj v iných mestách. Šikovní primátori hľadajú riešenia, vytvorením podmienok pre nových podnikateľov vytvoria tlak na zvyšovanie miezd. Viem, že nové rokovania vytvárajú nové možnosti, o ktorých ešte nevieme.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross