No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Rim. Sobote vyhral voľby Mikuš, najvyššia účasť bola na Dúžavskej ceste

30. novembra 2009 |  | | |

Sobotňajšie druhé kolo volieb predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) dopadlo v Rimavskej Sobote v prospech Jozefa Mikuša. Kandidáta koalície strán SDKÚ-DS, KDH, Občianska konzervatívna strana, Konzervatívni demokrati Slovenska a Sloboda a solidarita podporilo 1 441 Rimavskosoboťanov. Budúci predseda BBSK Vladimír Maňka získal v Rimavskej Sobote 1 022 hlasov.

Na Dúžavskej ceste volili Mikuša

Jozefa Mikuša by v kresle župana radi videli aj obyvatelia Sídliska Dúžavská cesta. Zatiaľ čo Vladimír Maňka tu získal desať hlasov, Mikuš mal podporu u 255 voličov.
Sídlisko Dúžavská cesta aj v druhom kole volieb dosiahlo najvyššiu volebnú účasť v meste, z celkového počtu 545 zapísaných voličov prišlo k urnám 268 (49,17 percent).

V druhom kole bol o voľby menší záujem

Druhé kolo volieb charakterizovala nízka účasť voličov v celom samosprávnom kraji. V meste Rimavská Sobota svoje volebné právo využilo 12,71 percent voličov, z celkového počtu 19 505 prišlo v sobotu k urnám 2 481 Rimavskosoboťanov. Najnižšiu účasť (7,81percent) pritom zaznamenali vo volebnom okrsku č. 22 na Sídlisku Západ (ulice Česká, Dr.V.Clementisa, Kirejevská a S. Kollára).

Obec Vieska nad Blhom v Rimavskosobotskom okrese má celoslovenské prvenstvo v najmenšom záujme o druhé kolo volieb – v sobotu tam prišli voliť len štyria zo 117 zapísaných voličov.

V Hnúšti a Tisovci viedol Maňka, Mikuš nevyhral ani v jednom okrsku

V severných mestách Rimavskosobotského okresu vo voľbách zvíťazil Vladimír Maňka. V Hnúšti získal 489 hlasov, v Tisovci 294. Jozef Mikuš nevyhral ani v jednom volebnom okrsku oboch miest, v Hnúšti ho podporilo 244 voličov, v Tisovci 198.
Vladimír Maňka bodoval aj v Klenovci, na hlasovacom lístku ho zakrúžkovalo 249 voličov, Mikuša 103.

Z obcí na juhu okresu Jozef Mikuš vyhral voľby napríklad v Abovciach, v Hosticiach, v Jesenskom, v Králi, v Širkovciach či Vlkyni. Vladimír Maňka viedol v Číži, Lenartovciach, Rimavskej Seči, Gemerskom Jablonci, Tachtoch či Hajnáčke.

Rovnaký pomer hlasov získali kandidáti v obciach Dražice (po 5), Nižný Skálnik (po 18), Stará Bašta (po 20) a Valice (po 15).

Zdroj: Rimava.sk (Informácie spracovala redakcia Rimava.sk na základe údajov Štatistického úradu SR)

Súvisiace články
VOĽBY- doplnené: Banskobystrickým županom bude Vladimír Maňka
Voľby majú pokojný priebeh, účasť je zatiaľ nízka
V Banskobystrickom kraji majú voliči na výber Maňku a Mikuša
V meste vyhral voľby na predsedu Jozef Šimko, spomedzi poslancov mal najviac hlasov Peter Gulik
Maňka vyhral v deviatich obvodoch, Mikuš v dvoch, Murgaš vyhlásil, že vyhrala lož
V BBSK druhé kolo na župana medzi Maňkom a Mikušom. Za poslancov Mináč, Bagačka, Struhár, Juhász, Bán, Auxt


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross