No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tornaľa: O primátorské kreslo sa chce uchádzať Erika Győrfiová

22. augusta 2022 |  | 

TORNAĽA - V jesenných komunálnych voľbách sa Erika Győrfiová bude uchádzať o post primátorky mesta Tornaľa. Aktuálne pôsobí ako hlavná kontrolórka mesta, do tejto funkcie nastúpila v roku 2011, keď ju zvolili vtedajší mestskí poslanci spomedzi siedmich kandidátov. Predtým pôsobila ako vedúca finančného odboru na Mestskom úrade v Tornali a aj ako riaditeľka Daňového úradu v Rimavskej Sobote.

„Uchádzať sa o volenú funkciu v samospráve rodného mesta bolo neľahké rozhodnutie. Veď v prípade, že dostanem dôveru, budem zodpovedná za chod a rozvoj Tornale, kde žijem s rodinou od svojich desiatich rokov. Je to rozhodnutie, ktoré môže ovplyvniť môj súčasný život a ďalšie roky môjho pôsobenia ako aj blízku budúcnosť mesta Tornaľa,“ uviedla na svojom profile na sociálnej sieti.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako ďalej dodala, kandidovať na post primátorky sa rozhodla najmä na základe množstva podnetov a povzbudení z jej okolia.

Zdroj: FB Erika Győrfiová

„Priznám sa, že spočiatku som veľmi zvažovala, či sa púšťať do predvolebných bojov. Dobre viem, čo ma čaká. Napriek tomu dnes nemám žiadne pochybnosti o tom, že túto výzvu treba prijať a treba pokračovať v rozvoji nášho mesta a v tvrdej práci za lepší život v Tornali,“ vyslovila sa s tým, že pozná starosti a problémy, ktoré treba riešiť. 

V predchádzajúcich rokoch podľa jej slov získala množstvo skúseností a poznatkov o fungovaní a vedení samosprávy, a preto je pripravená pokračovať v ďalšom rozvoji mesta.

„Uvedomujem si, že v predvolebnej kampani sa pravdepodobne nevyhnem ani nepravdivým a štvavým prejavom voči mne. Avšak takéto praktiky sú pre slušného človeka len obrazom charakteru tých, ktorí ich vymýšľajú alebo rozširujú,“ myslí si Erika Győrfiová. „Prehlasujem, že moja kampaň bude pozitívna, slušná, bez intríg a invektív,“ dodala s tým, že jej cieľom je a bude spájať a nie rozdeľovať. „Pokračovať v utvrdzovaní súdržného spolunažívania Tornaľčanov rôznej národnosti a vierovyznania. V tomto môžeme byť príkladom pre všetky obce v našej vlasti,“ doplnila.

Ako ekonómka a hlavná kontrolórka mesta si uvedomuje, že bez finančnej disciplíny a zodpovedného hospodárenia je každá samospráva odsúdená na neúspech. Mestu podľa jej slov ponúka najmä svoje znalosti, skúsenosti, zručnosti, ústretovosť a garanciu splniteľnosti jej volebného programu. „Môj volebný program sa týka nasledovných piatich základných oblastí: Tornaľa – Mesto zodpovedného hospodárenia s verejnými financiami, Tornaľa – Moderné mesto pre mladých aj starších, Tornaľa – Mesto kultúry, športu a cestovného ruchu, Tornaľa – Transparentné mesto, Tornaľa – Bezpečné mesto,“ dodala kandidátka na post primátorky.

Na primátorskom kresle v Tornali určite nastane zmena. Aktuálne úradujúca Anna Szögedi sa už nechystá svoj post obhájiť. Zámer kandidovať za primátora Tornale už ohlásil aj Marian Dorkin.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross