No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rekonštrukcia strechy prebehla. Čakajú na kolaudačné rozhodnutie

Strecha kinosály hnúšťanského kultúrneho domu prešla rekonštrukciou. Počas nej bol zabezpečený stavebný dozor, ako to požadovali niektorí poslanci. Pre Rimava.sk to uviedol primátor mesta Roman Lebeda. Strecha bola v havarijnom stave. „Kinosála čaká na kolaudačné rozhodnutie. Nie je to v našich rukách. Našim stavebným úradom je Klenovec,“ dodal Lebeda. Podľa jeho vyjadrenia bude potom brániť jej spusteniu do prevádzky už len pandémia koronavírusu.

Článok pokračuje pod reklamou



Hnúšťanský primátor poukázal na to, že sa kinosála zatiaľ nepoužíva a nie je možné posúdiť, či došlo k zlepšeniu akustiky. „Zateplenie strechy sa zvýšilo z pôvodných 7 cm na 25 cm. Pribudlo stropné osvetlenie,“ informoval o novinkách. Ako poznamenal, kinosála bola vymaľovaná v réžii Mestského kultúrneho strediska.

Lebeda uviedol, že rekonštrukcia strechy kinosály bola dokončená do 15. októbra. Tento termín stanovili firme Ecoventi Slovakia z Poltára ako zhotoviteľovi prác. Pôvodne mala rekonštrukciu realizovať spoločnosť LUVAN STAV z Poltára za necelých 72 tis. eur. Zmena nastala na základe dohody o postúpení práv a prevzatí záväzkov. „Nedošlo k navýšeniu ceny diela, nikdy k nej dôjsť ani nemalo,“ tvrdí primátor mesta.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross