No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Máme 9 kandidátov na predsedu BBSK, o posty krajských poslancov prejavilo záujem 346 ľudí

5. septembra 2022 |  | 
Zdroj: FB BBSK

BANSKOBYSTRICKÝ KRAJ - Županom Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) chce byť až deväť uchádzačov. Toľko ľudí odovzdalo kandidátne listiny s cieľom vyhrať októbrové župné voľby.

Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK s tým, že traja kandidujú ako nezávislí a šiesti s podporou politickej strany.

Článok pokračuje pod reklamou


Zámer kandidovať doteraz ohlásili Adrian Polóny, Ondrej Lunter, Miroslav Suja, Rudolf Huliak, Marek Kotleba, Marek Modranský a Maroš Čupka.

Kompletný menoslov uchádzačov o post predsedu a poslancov kraja bude zverejnený po posúdení kandidátnych listín volebnou komisiou.


Prečítajte si tiež: Bude primátorkou Rim. Soboty Slovenka roka? Mojou zásadou je konať tak, aby to nebolo v rozpore so zákonom, morálkou a dobrými mravmi, hovorí N. Demeterová

Nevynechajte ani: Primátorom Lučenca chcú byť piati, v Poltári kandidujú dvaja


Okrem župana si budeme voliť aj krajských poslancov. V rámci všetkých 13 volebných obvodov odovzdalo kandidátne listiny 346 ľudí (276 za politický subjekt alebo koalíciu politických subjektov a 70 nezávislých). Za volebný obvod Lučenec to je 34, za obvod Poltár 10, za Rimavskú Sobotu 30 kandidátov a za volebný obvod Revúca 25 kandidátov.

Spojené župné a komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross