No active "ca-sidebar-197687" sidebar

GMM: Podujatie Noc v múzeu malo rekordnú účasť

17. mája 2010 |  | | |

Magický počet 777 návštevníkov prešiel bránami Gemersko-malohontského múzea (GMM) v Rimavskej Sobote počas sobotňajšej akcie Noc v múzeu. Tohtoročná návštevnosť tak dosiahla rekord, podľa slov riaditeľky múzea Oľgy Bodorovej poslední návštevníci odchádzali pred 1.00 hod. v noci.

.

Program Noci v múzeu sa niesol v znamení starovekého Egypta. V dávnom svete faraónov sa návštevníci ocitli vďaka výstavám Príbeh múmie menom Tasherithnetiak  a EGYPT – dar Nílu.

„Zaujali však aj ostatné výstavy, Nostalgia starých čias o Rimavskej Sobote v období dualizmu, tiež výstava o živote netopierov ako aj stále expozície múzea,“ povedala pre Rimava.sk riaditeľka GMM. Ako doplnila, presne sto rokov uplynulo od darovania múmie do zbierok múzea a tiež odvtedy, čo sa múzeum presťahovalo do súčasných priestorov.

Na tému Muráň sa v knižnici múzea besedovalo so spisovateľmi Petrom Glockom a Pavlom Hlodákom, pre deti bola pripravená súťaž o najpútavejší príbeh múmie a maľovanie na tvár.

Napriek dažďu si vo vestibule budovy mohli záujemcovia vyskúšať a prezrieť historické zbrane. Hlavným hosťom večera bola Viki Ráková, ktorá do neskorých nočných hodín rozdávala autogramy.

Ako na záver Bodorová uviedla, medzi návštevníkmi boli zastúpené všetky vekové kategórie, rekordná účasť šiesteho ročníka podujatia organizátorov milo prekvapila.

Zdroj: Rimava.sk, FOTO: GMM


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross