No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Knižnicu vlani navštívilo takmer 60 tisíc ľudí

17. januára 2011 |  | | |

Takmer 60 tisíc návštev zaznamenali počas minulého roka v okresnej Knižnici Mateja Hrebendu v Rimavskej Sobote, evidovaných je vyše 222 tisíc výpožičiek. Rimava.sk informovala riaditeľka knižnice Táňa Mikitová.

Lákadlom sú však nielen knihy. Ako riaditeľka uviedla, v knižnici sa vlani konalo 242 kolektívnych podujatí najrôznejšieho typu a zamerania pre všetky vekové kategórie, najlepšiu odozvu však mali tie tradičné: prehliadka autorských prác žiakov Zlatá krajina, Gemerská tvorba mladých či čítanie rozprávok dospelými deťom Povedala knižka knižke. Záujem bol aj o stretnutia a besedy so spisovateľmi, výstavy či prezentácie, do kalendára udalostí sa zapísal tiež krst Bublinkových rozprávok Marty Hlušíkovej. Podľa slov riaditeľky knižnice sa podujatí zúčastnilo celkovo 5 607 návštevníkov.

Knižnica v Rimavskej Sobote evidovala v roku 2010 viac ako 3 500 čitateľov. Ako riaditeľka podotkla, nájdu sa aj takí, ktorí si neplnia svoje povinnosti, požičané knihy vracajú len na upomienky a obdržia ich počas roka viackrát. „Zaslaných bolo celkom 3 653 všetkých typov upomienok (1.,2.,3., riaditeľské a advokátske),“ informovala Mikitová.

Aj mestská knižnica v Tisovci v posledných dňoch prostredníctvom oficiálnej stránky mesta vyzýva zábudlivcov, aby knihy do knižnice vrátili. Ako pre Rimava.sk povedala vedúca knižnice Miroslava Kojnoková, zo šiestich čitateľov už dvaja na výzvu zareagovali. Ostatní majú čas do konca januára, potom ich mená zverejnia v Tisovskom mesačníku a ak napriek tomu knihy neprinesú, navštívi ich mestská polícia. Podľa slov Kojnokovej mala knižnica vlani 560 evidovaných čitateľov, počas roka zaznamenali približne 600 návštev.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross