No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V knižnici bude stretnutie s básnikom Radovanom Brenkusom

18. novembra 2009 |  | |

„Dym z ríše tieňov,“ taký je názov literárneho turné slovenského básnika Radovana Brenkusa, v rámci ktorého v závere týždňa zavíta aj do Rimavskej Soboty. V Knižnici Mateja Hrebendu sa v piatok, 20. novembra, o 14-tej hodine stretne so všetkými záujemcami o súčasnú poéziu a predstaví svoju najnovšiu básnickú zbierku.

Široká čitateľská verejnosť sa tak počas autorskej prezentácie bude môcť bližšie zoznámiť s charakterom tvorby tohto predstaviteľa temnej vlny poézie v priamej diskusii s autorom. Podujatie bude spojené s autogramiádou.

Radovan Brenkus, básnik a prozaik, sa narodil sa 30. januára 1974 v Bardejove. Štúdium ukončil na Prírodovedeckej fakulte Univerzity P. J. Šafárika, v odbore matematika a fyzika. V Košiciach pracoval ako pedagóg, neskôr ako odborný pracovník v Ústave experimentálnej fyziky Slovenskej akadémie vied. Založil vydavateľstvo Pectus, v súčasnosti sa v ňom podieľa na vydávaní pôvodnej
a prekladovej literatúry. Je redaktorom literárneho časopisu Dotyky, venuje sa literárnej kritike. Svoju literárnu tvorbu prezentuje v Slovenskom rozhlase, publikuje časopisecky na Slovensku a v zahraničí. Časť jeho tvorby bola preložená do angličtiny, poľštiny, ruštiny, ukrajinčiny a bulharčiny.

Knižne debutoval v roku 1997 básnickou zbierkou Pochod mŕtvych, potom čitateľom ponúkol poéziu v zbierkach Rekviem v prachu (2002), Romanca s bludičkou (2005), Dym z ríše tieňov (2009). V próze zaujal poviedkovou knihou Návraty pekla (2005).

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross