No active "ca-sidebar-197687" sidebar

AKTUALIZOVANÉ: Hot art netradične na folklórnu nôtu, blíži sa aj Bažant kinematograf

22. augusta 2017 |  | | |

Kultúrne leto HOT ART pokračuje ďalej už najbližší štvrtok, netradične na folklórnu nôtu. Koncert ľudovej hudby Ďatelinka s primášom Ondrejom Molotom začína, 24. augusta o 18.00 hod., na nádvorí Čierneho orla. Zelený štvorlístok oddávna v ľudovej tradícii symbolizuje šťastie a vieru, že to bol šťastný krok pre tých Detvanov, ktorí boli pri zrode Ďatelinky v roku 1971 - lebo toto úspešné muzikantské zoskupenie, nadväzujúce na tradície podpolianskych sláčikových muzík patrí aj dodnes medzi najtypickejšie, najpozoruhodnejšie na Podpoľaní, aj na celom Slovensku a v zahraničí. Vstupné 4 eurá, predaj vstupeniek v TIC a MsKS.

V ten istý večer a potom následne ďalšie tri, sa na Hlavnom námestí opäť po roku staneme filmovými divákmi pod holým nebom. Koncom mesiaca, 24. – 27. augusta zavíta do Rimavskej Soboty letné kino Bažant kinematograf. Počas týchto večerov stále o 20.30 hod. vzhliadneme štyri kvalitné snímky českej a slovenskej kinematografie: Baba z ľadu, Sedem zhavranelých bratov, Učiteľka a Teória tigra. Vstup je zdarma.

V úvode ďalšieho mesiaca, 3. septembra o 17.00 hod., vystúpi skupina Kobold / Škriatok z Bratislavy, ktorá zabaví malých divákov detskými pesničkami v maďarskom jazyku. Vo štvrtok, 7. septembra, privítame projekt proti extrémizmu Natálka, ktorý pripravilo Slovenské národné divadlo.
V utorok, 12. septembra o 19.00 hod., ľudí zabaví partička zabávačov so svojou stand-up comedy Temné Kecy. Záver HOT ART-u 23. septembra o 19.00 hod. bude patriť talentovanému americkému bluesmanovi Lindwoodovi Taylorovi s kapelou.

Všetky predstavenia sa v prípade priaznivého počasia budú konať na Nádvorí Čierneho orla, bližšie informácie o nich nájdete na webovej stránke organizátora www.domkulty-rs.sk, ktorým je Mestské kultúrne stredisko.

Projekt kultúrneho leta HOT ART 2017 finančne podporilo mesto Rimavská Sobota a miestni podnikatelia.

Zdroj: MsKS Rimavská Sobota


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross