No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Na Teplom Vrchu sa zdokonaľujú mladé talenty

16. augusta 2017 |  | | |

Na Teplom Vrchu v okrese Rimavská Sobota sa tento týždeň zdokonaľujú mladé talenty. Začínajúcim hudobníkom a tanečníkom sa venujú skúsení lektori, muzikanti či animátori. Ide už o 15-ty ročník tvorivých hudobných dielní Muzičky. Ako Rimava.sk informovala Stanislava Zvarová z Gemersko-malohontského osvetového strediska v Rimavskej Sobote, po druhý krát sú dielne v spojení s tanečnou, tvorivou dielňou tanečníkov z detských folklórnych súborov, pod názvom Malí tanečníci. Svoje výsledky podľa Zvarovej predstavia v sobotu, 19. augusta o 14:00, v kultúrnom dome na Teplom Vrchu. „Neváhajte podporiť svojou účasťou mladých talentovaných muzikantov a tanečníkov, ktorí vám predstavia svoje hudobné a tanečné umenie,“ povedala Zvarová a dodala, že na verejnú prezentáciu projektov pozývajú všetkých milovníkov ľudového umenia.
Účastníkmi tvorivých dielní sú členovia z detských a mládežníckych ľudových hudieb: Perec z Levíc, Zlatňanka zo Zlatých Moraviec, Ďumbier z Liptovského Mikuláša, ZUŠ Bernolákova z Košíc, Zuškáčik z Tlmáč, Leváranek z Veľkých Levár, Jarabinka z Bratislavy, Malí huslisti z Červeníka a tanečníci z detských folklórnych súborov: ZUŠ a Ďumbier z Liptovského Mikuláša, Mladosť z Klenovca, Železiarik z Košíc, Kopaničiarik z Myjavy, Čakanka z Nového Mesta nad Váhom, Radosť a Kornička z Trenčína.
Mladým talentovaným muzikantom sa venujú – muzikanti Michal Noga, Michal Zelinka, Milan Veróny, Viliam Gurbaľ. Malým tanečníkom v tanečnom raste napomáhajú lektori: Katarína Babčáková, Alfréd Lincke, Agáta Krausová, Slavomír Ondejka, Janka Ambrózová , Ondrej Galbička. Vo voľnom čase sa muzikantom a tanečníkom venujú animátori Viktor Brádňanský, Michaela Pockľanová, Lucia Zvarová.
Tvorivé hudobné dielne realizuje Národné osvetové centrum a Občianske združenie Rodon Klenovec v spolupráci s Gemersko – malohontským osvetovým strediskom v Rimavskej Sobote a Miestnym kultúrnym strediskom pri Obci Klenovec. Muzičky – DTK 2017 finančne podporil Fond na podporu umenia a Národné osvetové centrum.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross