No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SOŠOS: Nádvorie Čierneho orla rozvoňajú grilované špeciality

perex-sososMesiac máj je lásky čas a ako sa hovorí: „láska ide cez žalúdok,“ tak prečo si nedopriať nejakú špecialitu pripravenú priamo na grile. A práve takéto grilované špeciality budú rozvoniavať na nádvorí Čierneho orla. Na podujatí s názvom „Grilujem, griluješ, grilujeme,“ pripravila Stredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠOS) v Rimavskej Sobote. Grilované špeciality, ktoré vám pripraví šéfkuchár banskobystrického hotela Dixon Richard Cisár si môžete vychutnať od utorka, 10. mája do štvrtka, 12. mája.

Šéfkuchár ich však nebude pripravovať sám. Ako ďalej Rimava.sk informoval riaditeľ SOŠOS Jaroslav Bagačka, grilované pochúťky pripraví za pomoci žiakov i zamestnancov školy.

Vaše chuťové poháriky môžete potešiť grilovaným camembertom s brusnicovou omáčkou alebo marinovanou krkovičkou na čiernom pive a cesnaku či domácou klobásou z diviny s paprikovou salsou. Pochutíte si aj na marinovaných grilovaných rebierkach v zázvorovo-medovej marináde či na grilovanom hermelíne. Na svoje si prídu aj milovníci šalátov. Podľa riaditeľa nebude chýbať pestrý šalát z grilovanej zeleniny s dresingom či Cézar šalát s grilovanými rezancami mäsa a parmezánom.

Ak Vás po týchto pochúťkach ovládne aj chuť na niečo sladké, tak potom by ste mali vyskúšať niektorý z dezertov ako je napríklad ovocná živánka alebo grissflamery.

Jedálny lístok znie lákavo, nemyslíte? Tak určite by ste mali svoju obedňajšiu prestávku využiť na pochutnanie si na grilovaných špecialitách. Ako ďalej naznačil riaditeľ, v tomto smere plánujú pokračovať. „Chceli by sme tieto špeciality robiť od jari do jesene aspoň raz do týždňa,“ avizuje Bagačka.

Reklamný článok
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre. 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross